top icon
Κόσμος

Tesla: Yoke ή στρογγυλό τιμόνι;

Τουλάχιστον, τώρα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στα δύο κορυφαία μοντέλα της Tesla.

Τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει τις τελευταίες ώρες ουκ ολίγα ρεπορτάζ στο διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με την απόφαση της Tesla να προσφέρει τώρα ένα παραδοσιακό στρογγυλό τιμόνι για τα ανανεωμένα Model S και Model X.

Στην πραγματικότητα, το στρογγυλό τιμόνι είναι πλέον η στάνταρ επιλογή στα δύο μεγάλα EV της αμερικανικής εταιρείας, με το γνωστό yoke να αποτελεί πλέον την «οψιόν», χωρίς όμως επιπλέον χρέωση για τους πελάτες.

Tesla Model S Plaid

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το yoke των Model S και Model X από τότε που κυκλοφόρησαν στην αγορά τα ανανεωμένα μοντέλα. Ενώ πολλοί έχουν παραδεχτεί ότι τελικά το συνήθισαν (δεν είχαν και πολλές επιλογές, είναι οι αλήθεια…), αρκετοί σίγουρα δεν ενθουσιάστηκαν με αυτό. Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το yoke εγείρει θέματα ασφάλειας.

Από την άλλη πλευρά, το yoke ήταν σίγουρα ένα μοναδικό στοιχείο, και κάποιοι που το δοκίμασαν εξέφρασαν την άποψη ότι πρόκειται για ένα «διασκεδαστικό αξεσουάρ» καθώς το Tesla τους αποκτούσα χάρη σε αυτό λίγη από την αύρα αγωνιστικών κατασκευών.

Tesla Model X Plaid

Όπως και να ‘χει, τόσο το Model S όσο και το Model X εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις, με την κορυφαία Plaid των 1.020 ίππων να αποτελεί ασφαλώς τον πόλο έλξης.

Η βασική έκδοση του Model S με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τα 634 χλμ. επίσημης αυτονομίας βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, κοστίζει στην Ελλάδα 118.990 ευρώ και η Plaid, με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, 143.990 ευρώ.

Αντίστοιχα, το Model X τιμάται στα  126.990 και 146.990 ευρώ.

Το λευκό χρώμα είναι η βασική, δίχως επιπλέον χρέωση επιλογή, με τo Solid Black να επιβρύνει το κόστος κατά 1.850 ευρώ, τα Midnight Grey και Deep Blue Metallic κατά 2.250 ευρώ και το Red Multi-Coat κατά 3.200 ευρώ και στα δύο μοντέλα.

Οι 22άρες ζάντες είναι έξτρα στο Model X (+5.950 ευρώ) και εκείνες των 21 ιντσών (+4.950 ευρώ) στο Model S.

Το ενισχυμένο Autopilot επιβαρύνει το κόστος κατά 3.800 ευρώ και η δυνατότητα Full Self-Driving κατά 7.500 ευρώ.

Tesla Model S Plaid - Tesla Model X Plaid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ