Επικαιρότητα Κόσμος

Θετικά μηνύματα από Daimler και Volvo

Ενώ η παραγωγή οχημάτων και εξαρτημάτων στην Ευρώπη πλήττεται λόγω του κορονοϊού, εργοστάσια όπως αυτά της Daimler και της Volvo στην Κίνα, όπως και αρκετών εγχώριων προμηθευτών επιστρέφουν στη δραστηριότητά τους.

Η Daimler άνοιξε εκ νέου το εργοστάσιό της στην Κίνα, όπου η ζήτηση για αυτοκίνητα ανακάμπτει, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Ola Kallenius, σε γερμανική εφημερίδα.

«Η πλειονότητα των αντιπροσώπων μας έχει επιστρέψει στις εργασίες της, ενώ οι πελάτες επιστρέφουν», δήλωσε ο Kallenius στη Handelsblatt. «Κάθε μέρα περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους». 

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Volvo Cars άνοιξε εκ νέου τα τέσσερα εργοστάσια παραγωγής της στην Κίνα (στις πόλεις Chengdu, Luqiao, Daqing και Zhangjiakou), ενώ εκπρόσωποί της με δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος επιστρέφει στις εκθέσεις αυτοκινήτων. Ένδειξη αισιοδοξίας της σουηδικής εταιρείας αποτελεί και το γεγονός της έναρξης της παραγωγής -σήμερα- του Polestar 2, στο Luqiao.

Από πλευράς προμηθευτών, η γερμανική Webasto επανέφερε σε παραγωγή τα έντεκα εργοστάσιά της στην Κίνα «Ωστόσο, λόγω της περιορισμένης ζήτησης από τους πελάτες, η παραγωγική μας δραστηριότητα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται περίπου στο 60%, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στο υψηλό απόθεμά μας», ανέφερε ο πρόεδρός της, Holger Engelmann σε δήλωσή του προς την Automotive News Europe. Αντίστοιχα, όλα τα εργοστάσια της γαλλικής Faurecia έχουν επανέλθει σε λειτουργία, στο 70% της παραγωγικής τους δυνατότητας, ενώ τη θετική του άποψη κατέθεσε και ο CEO της Continental, Andreas Wolf, λέγοντας «η κατάσταση έχει ήδη επανέλθει στην Κίνα»._ Ε. Ξ.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου