Επικαιρότητα Κόσμος

Θωρακισμένη έκδοση Protection VR6 για τη νέα BMW X5

Η BMW «ετοίμασε» μία θωρακισμένη έκδοση της νέας X5 που απευθύνεται σε όλους όσοι νιώθουν την ανάγκη προστασίας από επιθέσεις κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Οπτικά, η BMW X5 Protection VR6 δε δείχνει να διαφέρει σε σχέση με τα «ακάλυπτα» μοντέλα της οικογένειας – ωστόσο, κάτω από τις μεταλλικές της επιφάνειες κρύβεται επιμελώς μία χαλύβδινη θωράκιση υψηλής αντοχής, η οποία επικαλύπτει σχεδόν κάθε επιφάνεια της κατασκευής.

Αποκτώντας την ονομασία VR6 από την πιστοποίηση ασφαλείας που διαθέτει, η θωρακισμένη έκδοση της X5 διαθέτει μια «ασπίδα» αλουμινίου που προστατεύει το σύστημα μετάδοσης της κίνησης και το δάπεδο από επιθέσεις (βλ. χειροβομβίδες). Την ίδια στιγμή, τα απλά παράθυρα της X5 έχουν αντικατασταθεί από ενισχυμένο πολυανθρακικό γυαλί πάχους 33 χλστ. – μόνο εκείνο του οδηγού διαθέτει ηλεκτρομηχανισμό, καθώς εκείνα των υπόλοιπων επιβατών είναι σταθερά, ενώ ένας μηχανισμός αυτόματης σφράγισης απαντάται στο δοχείο αποθήκευσης καυσίμου.

BMW X5 Protection VR6

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η BMW X5 Protection VR6 είναι σε θέση να προστατεύσει τους επιβάτες της ακόμα κι αν οι… επιτιθέμενοι χρησιμοποιήσουν βαρύ οπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού AK-47, αλλά και εκρηκτικών TNT σε ποσότητες έως και 15 κιλά.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου, αν και δε διαθέτει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με εκείνη των «απλών» Χ5, είναι εφοδιασμένη με αρκετούς πρόσθετους μηχανισμούς ασφαλείας. Το διαμέρισμα του χώρου αποσκευών, για παράδειγμα, είναι θωρακισμένο, παρέχοντας μία ακόμα «δικλείδα ασφαλείας» για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Χωρίς να ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν το βάρος της κατασκευής, η γερμανική εταιρεία αναφέρει πως την κίνηση στην Χ5 Protection VR6 προσφέρει ο γνωστός V8 twin-turbo κινητήρας των 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 530 ίππους και ροπή 750 Nm. Για το «0-100», η BMW ανακοινώνει επίδοση της τάξης των 5,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου