top icon
Κόσμος

Tί νέο σκαρώνει η Toyota Gazoo Racing;

Ένα νέο πρωτότυπο θα αποκαλύψει η Toyota με αφορμή την παρουσία της στην 100η επέτειο του πιο διάσημου αγώνα αντοχής που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα στο Le Mans της Γαλλίας.

Η Toyota Gazoo Racing, που ως γνωστόν αποτελεί τον επίσημο «φορέα» των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Ιάπωνα κατασκευαστή ανά τον κόσμο αλλά και την υπεύθυνη για την εξέλιξη των σπορ τετρατρόχων παραγωγής της Toyota, θα γιορτάσει με μια ιδιαίτερη έκπληξη την 100η επέτειο του 24ωρου αγώνα αντοχής στο Le Mans που είναι προγραμματισμένος για τις 10 και 11 Ιουνίου.

Εκτός από την αναμενόμενη… συνάντηση και των πέντε πρωτοτύπων της που κέρδισαν στο Le Mans (βλ. TS050 Hybrid του 2018, 2019 και 2020 καθώς και η GR010 Hybrid του 2021 και 2021), η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επί γαλλικού εδάφους, σε λίγες μέρες από σήμερα, ένα νέο πρωτότυπο. Για το οποίο μάλιστα, μας προϊδεάζει με τη δημοσίευση μιας teaser φωτογραφίας του.

Toyota Gazoo Racing Le Mans

Από αυτή, το μόνο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι το κάτω μέρος του εμπρός άκρου του πρωτοτύπου, τα δύο «σετ» των τετραπλών φώτων LED που πλαισιώνουν την κάτω εισαγωγή, καθώς και ένα έντονο σε σχεδίαση splitter. Αυτό ωστόσο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η παρουσία της σχετικής θέσης για τη φιλοξενία της πινακίδας κυκλοφορίας – κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να βασίζεται σε ένα υπάρχον ή μελλοντικό μοντέλο παραγωγής της Toyota.

Επισήμως, η μόνη επιβεβαιωμένη πληροφορία είναι ότι πρόκειται «για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που διαθέτει τεχνολογίες οχημάτων που έχουν αναπτυχθεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Το πρωτότυπο θα αποτελέσει μέρος μιας θεματικής έκθεσης με θέμα τη μελλοντική Κοινωνία Ουδέτερου Άνθρακα στην Ιαπωνία που θα πραγματοποιηθεί στο Circuit de la Sarthe κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του αγώνα. Κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μετάδοσης κίνησης. Όπως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης που εξελίσσει στους αγώνες η Toyota, ο οποίος καταναλώνει υδρογόνο.

Toyota Gazoo Racing Le Mans

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Gazoo Racing Le Mans
  • Toyota Gazoo Racing Le Mans
  • Toyota Gazoo Racing Le Mans
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ