top icon
Κόσμος

To φαντεζί και high-tech ταμπλό της νέας Mercedes E-Class

Η Mercedes αποκάλυψε τη μορφή και τις δυνατότητες του νέου, πολυλειτουργικού ταμπλό της νέας E-Class που σηματοδοτεί ταυτόχρονα την πρεμιέρα της επόμενης γενιάς του συστήματος MBUX των Γερμανών.

Το εσωτερικό της νέας Mercedes E-Class αποκαλύφθηκε σήμερα από τον Γερμανό κατασκευαστή περιλαμβάνοντας στη τεχνολογική του φαρέτρα την πολυαναμενόμενη και νέα Superscreen MBUX που θα είναι διαθέσιμη στο πολυτελές σεντάν μοντέλο έκτης γενιάς της εταιρείας.

Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη high-tech διάταξη έρχεται σήμερα στο φως ως μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας της Mercedes να προσφέρει μια σημαντικά πιο σύγχρονη καμπίνα σε συνδυασμό με μια πρωτοποριακή ψηφιακή εμπειρία χρήστη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα E-Class της Mercedes αναμένεται να παρουσιαστεί την προσεχή περίοδο και θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα περίπου του καλοκαιρίου προσφέροντας στους αγοραστές την επιλογή ξεχωριστών οθονών ψυχαγωγίας και οργάνων – η πρώτη σε διάταξη πορτρέτου – ή ενός ταμπλό καλυμμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από pixels.

Mercedes E-Class - Supercreen MBUX

Τι προσφέρει η νέα Superscreen MBUX της Mercedes

Σχεδιασμένη σε μεγάλο βαθμό με βάση την Hypescreen MBUX που προσφέρεται ήδη από τη Mercedes, η νέα Superscreen MBUX συνδυάζει μια ανεξάρτητη ψηφιακή οθόνη οργάνων με μια δεύτερη κεντρική για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των επιβατών αλλά και προαιρετική οθόνη για τον συνοδηγό.

Mercedes E-Class - Supercreen MBUX

Η οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο, καθώς και εκείνη εμπρός από τον συνοδηγό, στεγάζονται κάτω από ένα ενιαίο φιλμ γυαλιού προσδίδοντας στο εσωτερικό της νέας E-Class μια «καθαρή» εμφάνιση που χαρακτηρίζεται πρακτικά από την «εξαφάνιση» των αναλογικών χειριστηρίων. Εκτός από την κατάργηση του χαρακτηριστικού touch-pad στην κεντρική κονσόλα που προορίζοντας στην «παλιά» E-Class για τον έλεγχο του infotainment, η Mercedes παρέχει τώρα στη νέα E-Class ψηφιακά χειριστήρια για τον έλεγχο του κλιματισμού στην κεντρική οθόνη.

Mercedes E-Class - Supercreen MBUX

Επιπλέον, η Superscreen MBUX καταργεί τους τέσσερις κεντρικούς και τους δύο εξωτερικούς κυκλικούς αεραγωγούς της υπάρχουσας E-Class, αντικαθιστώντας τους με μια «ζώνη εξαερισμού» στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Μεταξύ των επιλογών είναι ένα νέο head-up display, με μεγαλύτερο μέγεθος και νέες λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας, κατά τα πρότυπα της τελευταίας S-Class. Η Mercedes προσφέρει επίσης στη νέα E-Class ένα πιο προηγμένο σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού που μπορεί να προγραμματιστεί σε συνδυασμό με τη μουσική που εκπέμπεται από το ηχοσύστημα. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως προειδοποίηση για άλλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του βοηθού στάθμευσης, του συστήματος προσέγγισης σε διασταυρωσεις και της υποβοήθησης πέδησης.

Mercedes E-Class - Supercreen MBUX

Το νέο σύστημα MBUX υιοθετεί τις εξελίξεις που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο EQE SUV. Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων. Όταν κυκλοφορήσει εντός του τρέχοντος έτους, η E-Class θα συνοδεύεται από διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Angry Birds, TikTok, Vivaldi, Webex, Zoom και Zynk – οι τελευταίες μπορούν να παρέχουν video streaming κατά παραγγελία για την κεντρική οθόνη και τις προαιρετικές των επιβατών.

Την ίδια στιγμή, το σύστημα Dual Light Control επιτρέπει στον επιβάτη να παρακολουθεί ταινίες και άλλο περιεχόμενο στην οθόνη του συνοδηγού ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, διαθέτοντας αισθητήρες που απενεργοποιούν αυτήν την οθόνη εάν ανιχνεύσει απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Mercedes E-Class - Supercreen MBUX

Μια άλλη νέα εξέλιξη είναι μια προαιρετική κάμερα, η οποία είναι τοποθετημένη στην κορυφή του ταμπλό και επιτρέπει στον οδηγό να βγάζει φωτογραφίες selfie ή να συμμετέχει σε διαδικτυακές βιντεοδιασκέψεις όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Η Mercedes ισχυρίζεται ότι η νέα Superscreen MBUX  λειτουργεί με ταχύτερο και πιο απρόσκοπτο τρόπο, διαθέτοντας συγχρόνως λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στο σύστημα να προσαρμόζεται με βάσει τις προσωπικές συνήθειες του οδηγού.

Mercedes E-Class - Supercreen MBUX

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes E-Class - Supercreen MBUX
  • Mercedes E-Class - Supercreen MBUX
  • Mercedes E-Class
  • Mercedes E-Class - Supercreen MBUX
  • Mercedes E-Class - Supercreen MBUX
  • Mercedes-Benz E-Klasse | 2023: THERMOTRONIC mit Digital Vent Control – wähle aus fünf Einstellungen um die elektrischen Luftausströmer zu steuern ( Displayinhalt kann von Serienstand abweichen ) // Mercedes-Benz E-Class | 2023: THERMOTRONIC with Digital Vent Control - choose from five settings to control the electric air vents ( Display content may differ from series status )
  • Mercedes E-Class - Supercreen MBUX
  • Mercedes E-Class - Supercreen MBUX
  • Mercedes E-Class - Supercreen MBUX
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ