top icon
Κόσμος

To ηλεκτρικό Audi S1 e-tron quattro Hoonitron του Ken Block

Το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron είναι το νέο ηλεκτρικό… παιχνίδι του Ken Block που θα πρωταγωνιστήσει σύντομα στο βίντεο Elektrikhana.

Το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για τον Αμερικανό Ken Block και αναμένεται να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή σε ένα νέο βίντεο με την ονομασία Elektrikhana που θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες.

«Το S1 Hoonitron συνδυάζει πολλά από τα στοιχεία για τα οποία ήταν ήδη διάσημη η Audi τη δεκαετία του ‘80», δήλωσε ο Ken Block, «Η εντυπωσιακή αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει πλέον μετουσιωθεί σε μια εντελώς σύγχρονη μορφή. Νομίζω ότι είναι ωραίο που οι σχεδιαστές της Audi εμπνεύστηκαν από το δικό τους παρελθόν και μετέφεραν μοναδικά τις τεχνολογίες και την εμφάνιση του αυτοκινήτου στο παρόν».

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron – που διόλου τυχαία παραπέμπει στο Audi Sport quattro S1 με το οποίο η εταιρεία συμμετείχε στο Pikes Peak – θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας χαρακτηριστικά τετρακίνησης, άφθονη ισχύ, που προς το παρόν δεν ανακοινώνεται, καθώς και ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα, το οποίο πληροί τα πρότυπα ασφαλείας όπως ορίζονται από τη FIA.

Όπως ανακοίνωσε η Audi, τον περασμένο μήνα ο Ken Block είχε την ευκαιρία να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Audi S1 e-tron quattro Hoonitron.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

«Η Audi μου έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσω για λίγες μέρες στη Γερμανία. Είμαι εξοικειωμένος με μια μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης και κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά υπήρχαν πολλά νέα πράγματα για μένα να μάθω εδώ. Το να πραγματοποιείς ‘ντόνατς’ με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα απευθείας από στάση, απλώς χρησιμοποιώντας το δεξί σου πόδι, είναι μια ολοκαίνουργια εμπειρία για μένα. Ευχαριστώ όλη την ομάδα της Audi Sport για την εξαιρετική της ομαδική δουλειά», δήλωσε ο Ken Block.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Ολόκληρη η εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, του Audi S1 e-tron quattro Hoonitron πραγματοποιήθηκε από την Audi Sport στο Neckarsulm, εκεί όπου παράγεται και το Audi RS e-tron GT, με την Audi Design στο Ingolstadt να αναλαμβάνει τον σχεδιασμό.

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για αυτό το project, όλη η ομάδα μας ενθουσιάστηκε αμέσως καθώς είχαμε την ευκαιρία να εξελίξουμε ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει ένα εμβληματικό μας όχημα με το μέλλον», δηλώνει ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte. «Έχουμε να κάνουμε με τη δημιουργία μιας σύγχρονης, πλήρως ηλεκτρικής ερμηνείας του S1 Pikes Peak. Το χρονοδιάγραμμα ήταν εξαιρετικά σφικτό. Ενώ η διαδικασία σχεδιασμού διαρκεί συνήθως ένα έως ενάμιση χρόνο, εμείς είχαμε μόνο τέσσερις εβδομάδες από το πρώτο μέχρι το τελικό σχέδιο. Ήμασταν συνεχώς σε επαφή με τον Ken Block».

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Όπως δήλωσε η Audi, ο Ken Block θα πρωταγωνιστήσει με το ηλεκτρικό S1 ​​e-tron quattro Hoonitron στο Elektrikhana, το επόμενο βίντεο της διάσημης σειράς Gymkhana του αμερικανού σταρ.

«Η συνεργασία με την Audi είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα. Η μάρκα και το πάθος της για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με παρακίνησαν να ασχοληθώ με τα ράλι», δηλώνει ο Ken Block. «Το ότι η Audi εξέλιξε τώρα αυτό το αυτοκίνητο για εμένα και την ομάδα μου, έκανε ένα όνειρο μου πραγματικότητα. Το Hoonitron γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία μας και μεταφέρει την ιστορία μας στο Gymkhana».

Από τη μερία του, ο Marc Lichte δηλώνει: «Γνωρίζοντας ότι εξελίσσουμε ένα αυτοκίνητο για ένα βίντεο με τον Ken Block που πρόκειται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έδωσε στην ομάδα μας επιπλέον κίνητρο».

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
  • Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
  • Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
  • Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
  • Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
  • Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ