top icon
Νέα

Το μεγαλύτερο νεκροταφείο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο (video)

Απίστευτες εκτάσεις με χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στην Κίνα. Μιλάμε για ένα νεκροταφείο οχημάτων.

Η Κίνα θεωρείται αυτή την στιγμή παγκόσμια δύναμη στην κατασκευή και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν πως πίσω από αυτή την άνοδο κρύβεται μια σκοτεινή πλευρά. Ένα video που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δείχνει εκτάσεις με χιλιάδες εγκαταλελειμμένα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο YouTuber που δημοσιοποίησε τα πλάνα, ισχυρίζεται ότι ορισμένες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν παραπλανητικές τακτικές για να αυξήσουν τον αριθμό των πωλήσεών τους.

νεκροταφείο

Στο εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο, που βρίσκεται σε μια από τις συνοικίες του Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang, φαίνονται τα μοντέλα Geely Kandi K10 EV, Neta V και BYD e3. Η σκηνή είναι πραγματικά απόκοσμη, καθώς τα αμαξώματα καλύπτονται απο στρώματα σκόνης και τα ελαστικά απο το γρασίδι. Το εσωτερικό τους εξακολουθεί να λάμπει, αποδεικνύοντας ότι τα αυτοκίνητα είναι ολοκαίνουρια και έχουν τοποθετηθεί εκεί για συγκεκριμένο λόγο.

Γιατί αφήνουν να σκουριάσουν τα αυτοκίνητα

Όλα τα αυτοκίνητα που έχουν αφεθεί στην τύχη τους στα χωράφια φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτό συμβαίνει για ένα απλό λόγο, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ανθρώπου δημοσιοποίησε το video.

Η κυβέρνηση της Κίνας προσφέρει πολύ μεγάλες επιδοτήσεις στους κατασκευαστές για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι εταιρείες το εκμεταλλεύονται αυτό, κατασκευάζοντας περισσότερα οχήματα από αυτά που θα έπρεπε. Έπειτα τα ταξινομούν οι ίδιοι και λαμβάνουν τις επιδοτήσεις, όπως ακριβώς γίνεται με τους πελάτες. Ουσιαστικά δεν παραβιάζουν τον νόμο, αλλά τον εκμεταλλεύονται από το «παράθυρο» που υπάρχει στη σχετική διάταξη.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

Το ίδιο περίπου κάνουν και οι εταιρείες car sharing, παραλαμβάνοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα μόνο και μόνο για να λάβουν τις επιδοτήσεις.

Πηγή: insideevs.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ