top icon
Κόσμος

Το νέο All-Season ελαστικό Michelin CrossClimate 2

Το νέο Michelin CrossClimate 2 είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όλες τις καιρικές συνθήκες και να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Michelin ξεκίνησε το λανσάρισμα του νέου CrossClimate 2, που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη. Τα νέας γενιάς All-Season ελαστικά της Michelin προσφέρουν τα οφέλη ενός καλοκαιρινού ελαστικού, όσον αφορά τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια ζωής.

Την ίδια στιγμή, τα οφέλη ενός χειμερινού ελαστικού, για επιδόσεις έλξης και φρεναρίσματος στο χιόνι και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η σήμανση 3PMSF (3-Peak-Mountain with Snow Flake) στα πλευρά του Michelin CrossClimate 2 επιβεβαιώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα, ακόμη και σε χώρες όπου τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά.

To Michelin CrossClimate 2 βρίσκεται στην κορυφή σε μια σειρά ευρωπαϊκών δοκιμών, που περιλαμβάνουν premium All-Season ελαστικά:

  • Νούμερο 1 στο φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα, σε βρεγμένο οδόστρωμα (φθαρμένα ελαστικά, μέχρι το νόμιμο όριο φθοράς του πέλματος), καθώς και στο χιόνι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο (καινούριο και φθαρμένο).
  • Νούμερο 1 για επιδόσεις έλξης στο χιόνι, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο (καινούργιο και φθαρμένο).
  • Νούμερο 2 για επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα (καινούργιο).
  • Εξαιρετική χιλιομετρική απόδοση και αντίσταση κύλισης.

Michelin CrossClimate 2

Υψηλές επιδόσεις από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο

Το Michelin CrossClimate 2 περιλαμβάνει έναν πρωτοποριακό συνδυασμό προηγμένων τεχνολογιών που καλύπτουν όλα τα μέρη του, αλλά κυρίως τα μείγματα γόμας και το πέλμα του. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του αναπτύχθηκαν για να προσφέρουν την πιο αποτελεσματική δυνατή ισορροπία μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται για το πέλμα του και του ίδιου του σκαλίσματός του και σηματοδοτούν την άφιξη μιας νέας γενιάς All-Season ελαστικών καθώς και υψηλές επιδόσεις που διαρκούν, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, δηλαδή μέχρι το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάθος πέλματος. Το CrossClimate 2 – αινούργιο και φθαρμένο – βρέθηκε στην κορυφή σε έξι από εννέα δοκιμές (κυρίως σε δοκιμές για επιδόσεις φρεναρίσματος και πρόσφυσης) το 2020 και το 2021.

Το Michelin CrossClimate 2 ξεχωρίζει, επίσης, για τη χιλιομετρική απόδοση, χάρη στα μείγματα γόμας και στις αυτομπλοκαριζόμενες εγκοπές που μειώνουν την αντίσταση κύλισης και βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Eπιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν

Η πρόωρη αντικατάσταση των ελαστικών μπορεί να αποφευχθεί και να γίνεταιμόνο προς το τέλος της ζωής τους – μια κατάσταση win-win για όλα τα μέρη:

  • Για τους οδηγούς, οι οποίοι απολαμβάνουν καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής, χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών τους, ενώ η χαμηλότερη αντίσταση κύλισης συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου, μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο.
  • Για τον πλανήτη: Λιγότερα ελαστικά για αντικατάσταση απαιτούν λιγότερες πρώτες ύλες και λιγότερα απόβλητα & βελτιωμένη αντίσταση κύλισης – μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο – ισοδυναμεί με χαμηλότερες εκπομπές CO2. Η αντίσταση κύλισης του CrossClimate 2 είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός παρόμοιου καλοκαιρινού ελαστικού.

Το MICHELIN CrossClimate 2 θα είναι διαθέσιμο σε 105 διαστάσεις,για ζάντες 15 έως 20 ιντσών, γεγονός που αποτελεί κάτι σανπρόκλησηαπό την άποψη της διαχείρισης της παραγωγής. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 65 νέες διαστάσεις, αύξηση 40 % σε σχέση με τον κατάλογο του προκατόχου του, το MICHELIN CrossClimate+.

Η γκάμα ελαστικών Michelin CrossClimate 2 κατασκευάζεται αποκλειστικά σε επτά ευρωπαϊκά εργοστάσια, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

«Από την κυκλοφορία του, το αρχικό Michelin CrossClimate τάραξε τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά των All-Season ελαστικών, η οποία έκτοτε είχε ετήσια αύξηση άνω του 19% και επιπλέον αποτελεί το μοναδικό τμήμα της αγοράς που συνέχιζε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του lockdown», δήλωσε ο Scott Clark, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Automotive, Motorsport και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. «Τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό άνω του 16% ετησίως. Πιο ασφαλές, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο οικονομικό, το Michelin CrossClimate 2 αποτελεί μια περαιτέρω απεικόνιση της στρατηγικής του Ομίλου για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Michelin CrossClimate 2
  • Michelin CrossClimate 2
  • Michelin CrossClimate 2
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ