top icon
Κόσμος

To νέο Hyundai Ioniq 5 N ντριφτάρει στον πάγο και κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο (+video)

Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της σειράς Ν της Hyundai είναι ηλεκτρικό. Και φυσικά πρόκειται για το πολυαναμενόμενο Ioniq 5 N, το οποίο δεν διστάζει να τα βάλει στο χιόνι και τον πάγο με το καθαρόαιμο i20 WRC.

Το νέο Hyundai Ioniq 5 N, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως τον προσεχή Ιούλιο, θα είναι το πρώτο όχημα ευρείας παραγωγής της οικογένειας N των Κορεατών με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Και αυτό είναι από μόνο του μια μεγάλη είδηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της εταιρείας επέλεξαν ένα ηλεκτρικό μοντέλο για να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο του πρώτου All-Wheel Drive μοντέλου της σειράς Ν.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Hyundai μέσω των επίσημων ανακοινώσεών της, η κορυφαία έκδοση Ν του Ioniq 5 θα εξοπλίζεται με ένα high-tech σύστημα με την ονομασία N Drift Optimizer, το οποίο θα επιτρέπει στους οδηγούς να επιδίδονται σε ατέλειωτα drift, όπου αυτό είναι εφικτό.

Hyundai Ioniq 5 N

Το εν λόγω «καλούδι» ενσωματώνει επιμέρους υποσυστήματα για τον έλεγχο του κατανομής της ροπής εμπρός και πίσω αλλά και του ποσοστού της. Επιπλέον, το N Drift Optimizer συνεργάζεται και με τα συστήματα ελέγχου διεύθυνσης και ανάρτησης καθώς και με το eLSD – που φυσικά δεν είναι άλλο από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Hyundai Ioniq 5 N

Με το e-LSD ειδικά ρυθμισμένο για το Ioniq 5 N, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου παρακολουθεί διαρκώς τις μετρήσεις που «έρχονται» από τους αισθητήρες των τροχών προκειμένου να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε ένας συγκεκριμένος τροχός χρειάζεται επιπλέον ροπή για να βελτιώσει τη συνολική πρόσφυση του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι το e-LSD θα είναι σε θέση να βελτιώνει τον χειρισμό στις στροφές και τη συνολική συμπεριφορά και απόδοση του νέου Ioniq 5 N στην πίστα, καθώς και σε «αντίξοες» συνθήκες οδήγησης σε πάγο ή χιόνι.

Hyundai Ioniq 5 N

Επιπλέον, το Ioniq 5 N, το οποίο θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα EGMP του Hyundai Motor Group, θα εφοδιάζεται και με το σύστημα N Torque Distribution που είναι βελτιστοποιημένο για διαφορετικούς τρόπους μετάδοσης κίνησης, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την ποσότητα της ροπής που φτάνει τόσο στους εμπρός όσο και στους πίσω τροχούς. Το N Torque Distribution και το e-LSD συνεργάζονται για να κατανείμουν την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς σε ποικίλες αναλογίες και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται γρήγορα στη στιγμιαία παροχή ισχύος, ακόμη και σε ακραίες κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες.

Hyundai Ioniq 5 N

Όπως αυτές, για παράδειγμα ,που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, στο οποίο ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέου Ioniq 5 «συναντά» το καθαρόαιμο Hyundai i20 WRC!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hyundai Ioniq 5 N
  • Hyundai Ioniq 5 N
  • Hyundai Ioniq 5 N
  • Hyundai Ioniq 5 N
  • Hyundai Ioniq 5 N
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ