top icon
Κόσμος

Το παγκόσμιο best-seller μοντέλο του 2023 είναι ηλεκτρικό

Τα πάνω κάτω φέρνει η ηλεκτροκίνηση με ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα EV να κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία τη Νο 1 θέση του βάθρου στους πίνακες των παγκόσμιων πωλήσεων για το 2023.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πάντοτε έγκυρης Jato που περιλαμβάνουν στοιχεία για 53 αγορές ανά τον κόσμο, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν αυτό που ολοκλήρωσε πρώτο την κούρσα των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

O λόγος για το Tesla Model Y, το οποίο έγραψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 267.171 νέες ταξινομήσεις στο πρώτο τέταρτο του τρέχοντος έτους.

Tesla Model Y

Η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη αγορά για το Model Y της Tesla, με σχεδόν 95.000 αντίτυπα να έχουν ταξινομηθεί σε αυτή. Η εν λόγω επίδοση είναι υψηλότερη από εκεινη των 83.664 μονάδων που ταξινομήθηκαν στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, 71.114 αντίτυπα του Model Y βρήκαν νέο αγοραστή στο Q1 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato.

Με περισσότερες από 40.000 πωλήσεις μόνο τον μήνα Μάρτιο, το Model Y ήταν το best-seller μοντέλο και στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το Tesla Model Y κατέλαβε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις, ακολουθούμενο από τα Toyota Corolla, Toyota Hilux, Toyota RAV4 και Toyota Camry.

Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της αγοράς, το Model Y αναμένεται να καταστεί το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο παγκοσμίως για το σύνολο του 2023 επωφελούμενο και από τις γενναίες μειώσεις τιμών που επιτρέπουν στο μεσαίο SUV της Tesla να διεισδύει με μεγαλύτερη ευκολία στις κατά τόπου αγορές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Tesla μείωσε τις τιμές των αυτοκινήτων της;

TESLA MODEL Y PERFORMANCE

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ