top icon
Κόσμος

Το πρόγραμμα «e–Astypalea» επιταχύνεται

Aπό την ημέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα «e–Astypalea» τα καινούργια αυτοκίνητα που αγοράζονται στο νησί είναι όλα ηλεκτρικά, ενώ οι δημότες έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, που πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους.

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας Νικόλαο Κομηνέα και τον Project Manager της Kosmocar Άγγελο Στεφανόπουλο, υπεύθυνο για το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: Έξυπνο και βιώσιμο νησί», με θέμα την προώθηση του προγράμματος «e-Astypalea» και ειδικότερα των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση με ηλεκτρικά, όλων των οχημάτων κάθε μορφής (ποδήλατα, scoοters, αυτοκίνητα, βαν, ταξί) και την εγκατάσταση φορτιστών ιδιωτικής χρήσης στο νησί.

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας τόνισε, πως από την ημέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα τα καινούργια αυτοκίνητα, που αγοράζονται στο νησί, είναι όλα ηλεκτρικά. Εξήρε δε, την προσέγγιση των δημοτών που έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα το οποίο πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους. Ο κ. Στεφανόπουλος σημείωσε πως αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 57 ηλεκτρικά οχήματα στην Αστυπάλαια και έχουν παραγγελθεί άλλα 67 που θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα σε πελάτες. Συνολικά οι ενεργές υποβληθείσες αιτήσεις στο πρόγραμμα είναι 65 για 101 οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Περισσότερα από 373.000 ηλεκτρικά χιλιόμετρα για το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί»

Η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα επιδοτήσεων στην Αστυπάλαια θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και ζήτησε από το Δήμαρχο προτάσεις για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και επιτάχυνσης της διαδικασίας επιδότησης. Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός δήλωσε: «Η δράση «e-Αstypalea» σηματοδοτεί τη μετάβαση των νησιών στην ηλεκτροκίνηση. Το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον Δήμο Αστυπάλαιας, θα απλοποιήσουμε το πρόγραμμα επιδοτήσεων για να διευκολύνουμε τους κατοίκους στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων τους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ