top icon
Κόσμος

Το ρομποτικό ταξί με βάση το Hyundai Ioniq 5 στους δρόμους του Λας Βέγκας (video)

Με ένα promo βίντεο, η Hyundai μας δείχνει τις υπηρεσίες ρομποτικού ταξί που αναμένεται να προσφέρει μέσα στο 2023 το αυτοοδηγούμενο, αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5 robotaxi στους δρόμους του Λας Βέγκας.

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ένα νέο βίντεο για το επερχόμενο λανσάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού ρομποτικού ταξί (robotaxi) που χρησιμοποιεί ως βάση το γνωστό και μη εξεραιτέο Ioniq 5, το οποίο εξελίχθηκε μέσω της Motional, μια κοινοπραξίας στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης που διαμορφώθηκε ανάμεσα στην Hyundai Motor Corp και την Aptiv.

Το ενδιαφέρον προωθητικό βίντεο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τόσο την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 όσο και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Ioniq 5 robotaxi, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει περί τα τέλη του 2023 στο Λας Βέγκας, το «σπίτι» της πιο σημαντικής έκθεσης τεχνολογίας στον κόσμο, γνωστής ως CES (Consumers Electronics Show).

Hyundai Ioniq 5 robotaxi

Αποτελώντας κατά γενική ομολογία την «Πρωτεύουσα της Ψυχαγωγίας», το Λας Βέγκας είναι ένα hot spot και στον τομέα των μεταφορών, προσελκύοντας έως και 42,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Καθώς πολλοί επισκέπτες βασίζονται σε ταξί και υπηρεσίες ride-hailing κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην αμερικανική πόλη, το πλήρως αυτόνομο robotaxi της Hyundai κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το ιδανικό μέσο για ασφαλείς μετακινήσεις.

Στο σχετικό βίντεο το Ioniq 5 robotaxi χρησιμοποιεί τους περισσότερους από 30 προηγμένους αισθητήρες του, σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο υπολογιστικό του σύστημα, προκειμένου να πλοηγείται με ασφάλεια σ’ ένα ασυνήθιστο ομολογουμένως περιβάλλον με… παράξενα οχήματα, όπως οι τεράστιες λιμουζίνες και τα ογκώδη billboard φορτηγά.

Hyundai Ioniq 5 robotaxi

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Hyundai, μετά την κυκλοφορία του στο Λας Βέγκας, το Ioniq 5 robotaxi θα είναι επίσης διαθέσιμο στο Λος Άντζελες και εν συνεχεία σε άλλες μεγάλες πόλεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος… εκπαίδευσης του, το robotaxi μαθαίνει αυτή τη στιγμή πώς να κινείται με ασφάλεια στους στενούς δρόμους της Βοστώνης, πώς να πλοηγείται ανάμεσα στους ποδηλατοδρόμους της πόλης του Σαν Ντιέγκο αλλά και πώς να διαχειρίζεται την πυκνή κυκλοφορία στη Σιγκαπούρη.

Προς ώρας, δείτε το βίντεο με το Hyundai Ioniq 5 robotaxi να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Λας Βέγκας:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ