top icon
Επικαιρότητα

Toyota C-HR: 8 στους 10 διαλέγουν την υβριδική έκδοση

Το ιαπωνικό crossover αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη και σε εμπορικό επίπεδο.

H έλευση του ιαπωνικού μοντέλου στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου στις αρχές περίπου της χρονιάς έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς στο πρώτο κιόλας 3μηνο του έτους οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 30.000 καθιστώντας το έτσι ως το τρίτο πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, την εμπιστοσύνη τους στο ιαπωνικό μοντέλο έδειξαν την εν λόγω περίοδο συνολικά 31.888 αγοραστές, τη στιγμή που 37.163 προτίμησαν το Renault Kadjar, 40.033 το Ford Kuga και πάνω από 75.000 το best-seller της κατηγορίας, Nissan Qashqai.

«Αυτή τη χρονιά εύκολα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις 100.000 μονάδες, ίσως και τις 110.000. Ήδη έχουμε λίστα αναμονής στους δύο μήνες, κάτι που μας αναγκάζει να ανακατανείμουμε την προσφορά ώστε να αποφύγουμε τη δυσαρέσκεια των πελατών και τους περιττούς χρόνους αναμονής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Europe, Matthew Harrison.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Harrison αποκάλυψε πως πάνω από το 80% των πελατών επιλέγουν την υβριδική έκδοση, η οποία κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν θερμικό με συνδυαστική ισχύ 122 ίππων. Ο τελευταίος έχει χωρητικότητα 1,8 λίτρα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 82 γρ. ανά χλμ. κίνησης. Εναλλακτικά, μιας και η Toyota δεν προσφέρει το «μικρό» της crossover με κινητήρα ντίζελ, διαθέσιμη είναι και μια έκδοση βενζίνης, με τον 1.200άρη τούρμπο των 116 ίππων των Ιαπώνων να φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ