Με το Avensis να ακολουθεί την άγουσα για τα αποδυτήρια, η Toyota πήρε την απόφαση να επαναλανσάρει το Camry στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Ύστερα από απουσία 14 ετών, η Toyota παίρνει την απόφαση να «επανατοποθετήσει» στις αγορές της Ευρώπης το Camry ούτως ώστε, όπως η ίδια δηλώνει, να συνεχίσει να δίνει το «παρών» στις κατηγορίες D και Ε. Όπως έγινε επισήμως γνωστό, το ιαπωνικό σεντάν θα είναι διαθέσιμο μόνο σε υβριδική έκδοση, η οποία θα συνδυάζεται μ’ έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2,5 λίτρων με άγνωστη προς το παρόν απόδοση. Το υβριδικό, όχι όμως και plug-in, Toyota Camry θα καταστεί έτσι η 8η διαθέσιμη πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά με «μικτό» σύστημα κίνησης.

Το Toyota Camry, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1982, βρίσκεται αισίως πλέον στην 8η κατά σειρά γενιά του. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει διατεθεί σε περισσότερες από 100 χώρες του πλανήτη, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 19 εκ. μονάδες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Toyota, αποτελεί με μέσες ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 700.000 μονάδων, το best seller μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία D/E.

Το Toyota Camry βασίζεται στη γνώριμη πλατφόρμα TNGA-Toyotas New Global Architecture την οποία υιοθετεί σήμερα το CΗ-R, το Prius, αλλά και το νέο RAV4 που βρίσκεται προ των πυλών. Σε σχέση πάντως, με τις ιαπωνικές και αμερικάνικες εκδοχές του μοντέλου, οι ευρωπαϊκές αναμένεται να διαθέτουν, μεταξύ άλλων, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και αναθεωρημένη ηχομόνωση.

Όπως είναι προφανές, το Camry θα είναι το μοντέλο που θα παραλάβει τη σκυτάλη από το Avensis, χωρίς όμως και να το αντικαθιστά στη μονάδα παραγωγής της Toyota στη Μ. Βρετανία. Κι αυτό, γιατί όλα τα ευρωπαϊκά Camry θα εισάγονται απευθείας από την Ιαπωνία, όπου και θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται.

Η διάθεση του υβριδικού Camry στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Toyota._X.A.