top icon
Κόσμος

Toyota FT-Se: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Toyota

Την επίσημη πρεμιέρα του την επόμενη εβδομάδα θα κάνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota GR, το οποίο παραπέμπει το MR2.

Η Toyota ήρθε να ρίξει φως σε θέμα της αναβίωσης του MR2, καθώς σήμερα έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες του πρωτότυπου FT-Se, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Τόκιο.

Αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του σπορ βραχίονα GR (Gazoo Racing), το οποίο μάλιστα η Toyota περιγράφει στο λιτό κείμενό της ως ένα «υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό μοντέλο».

Toyota FT-Se

Toyota FT-Se

Δείχνει ως συνέχεια του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε το 2021 και πιθανότατα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες να αποτελεί το διάδοχο του MR2. Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιείται μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα είναι κοινή με ενός επερχόμενου SUV, το οποίο θα δούμε στην concept μορφή του επίσης στην έκθεση του Τόκιο.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου έγινε με γνώμονα τη βέλτιστη αεροδυναμική. Κάτι που φυσικά ευεργετεί και τη δυναμική εικόνα του μοντέλου, όπως διακρίνεται και στις πρώτες ενδεικτικές φωτογραφίες του FT-Se που παρουσίασε η Toyota.

Φαρδύ, με χαμηλό αμάξωμα και κατ’ επέκταση κέντρο βάρους, έχει ένα σμιλεμένο προφίλ, που ρέει προς τα πίσω, ανεβαίνοντας στο τελείωμά του και φτάνοντας στην ενσωματωμένη στο αμάξωμα αεροτομή. Το diffuser συμπληρώνει τη σπορ εικόνα του μοντέλου, με τη διχρωμία να δίνει στιλ στην κατασκευή.

Toyota FT-Se

Στο εσωτερικό, όπως φαίνεται από την μακρινή εξωτερική φωτογραφία, τα πάντα έχουν σχεδιαστεί γύρω από τον οδηγό, προκειμένου να αναδεικνύουν τη σπορ αίσθηση του αυτοκινήτου, όπως επιθυμεί η Toyota.

Για την απρόσκοπτη ορατότητα του οδηγού προς τα έξω, τα όργανα έχουν τοποθετηθεί χαμηλά. Τα καθίσματα είναι σπορ, όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο του είδους, παρέχοντας καλή στήριξη στο σώμα, ακόμα και όταν οι δυνάμεις επιτάχυνσης είναι μεγάλες.

Η αποκάλυψη του Toyota FT-Se θα γίνει στην έκθεση του Τόκιο στο τέλος του μήνα, εκεί όπου θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Toyota FT-Se

Toyota FT-Se

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota FT-Se
  • Toyota FT-Se
  • Toyota FT-Se
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ