Επικαιρότητα Κόσμος

Toyota και Panasonic συστήνουν κοινοπραξία για την κατασκευή μπαταριών

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως η κοινή εταιρεία θα ξεκινήσει τις δράσεις τον Απρίλιο ώστε να καταστεί ένας «παγκόσμιος πρωταγωνιστής» στο συγκεκριμένο τομέα.

Η Toyota και η Panasonic συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία που θα ξεκινήσει την εξέλιξη, κατασκευή και διάθεση μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα από τον προσεχή κιόλας Απρίλιο ενόψει της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς των αυτοκινήτων του συγκεκριμένου είδους. Όπως ανακοινώθηκε, η κοινή εταιρεία των Toyota και Panasonic, η οποία φέρει την ονομασία Prime Planet Energy & Solutions, θα κατασκευάσει μπαταρίες διαφόρων τύπων, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε πρώτη φάση, η εταιρεία με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας θα έχει περισσότερους από 5.100 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι μισοί θα βρίσκονται στην Κίνα, με την Toyota να κατέχει το 51% των μετοχών της και την Panasonic το υπόλοιπο 49%.

Αν μη τι άλλο, το κοινό αυτό εγχείρημα αντανακλά το στόχο των δύο ιαπωνικών εταιρειών να καταστούν «παγκόσμιοι παίχτες» στη βιομηχανία μπαταριών σε μία εποχή στην οποία η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται με ζέση προς φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

«Οι μπαταρίες - ως λύση για την παροχή ενέργειας σε αυτοκίνητα και διάφορες άλλες μορφές κινητικότητας - αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σε μια κοινωνία που εξελίσσεται», αναφέρον στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες.

Η Panasonic, αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών της Tesla, επιχειρεί να επεκτείνει έτι περαιτέρω τη λίστα των πελατών της ενισχύοντας έτσι την εξέλιξη  πρισματικών μπαταριών που χρησιμοποιούνται ευρύτερα στον κλάδο. Από τη μεριά της, η Toyota, η οποία πρωτοστάτησε το 1997 με το υβριδικό Prius, έχει ως στόχο με χρονικό ορίζοντα το 2025 το 50% των οχημάτων που θα πουλά να είναι ηλεκτροκίνητα – υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά και FCEV

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Toyota και Panasonic συνεργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα ήδη από το 1996, όταν και δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία Primearth EV Energy.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου