top icon
Κόσμος

Συνεργασία Mazda και Panasonic στις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Η Mazda θα προμηθεύεται μπαταρίες για τα επερχόμενα EV της από την ιαπωνική Panasonic.

Η Panasonic Energy και η Mazda ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη δημιουργία μιας συνεργασίας για την κάλυψη της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και συσσωρευτές ενέργειας.

Στόχος είναι η Panasonic, που χρόνια τώρα συνεργάζεται με κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η Tesla, να προμηθεύει τη Mazda με κυλινδρικές μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της πρώτης που βρίσκονται στην Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική

Όπως ανακοίνωσε η Mazda, αυτές οι μπαταρίες θα εγκατασταθούν στα EV της που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Τι δηλώνουν οι ιθύνοντες των Panasonic και Mazda

Ο Kazuo Tadanobu, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Panasonic Energy, δήλωσε: «Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση και πρωτοστατεί σε αυτή την τεχνολογία, η συνεργασία με τη Mazda θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της αποστολής μας να υλοποιήσουμε μια κοινωνία στην οποία η επιδίωξη για ευτυχία και το βιώσιμο περιβάλλον εναρμονίζονται. Με την ανώτερη τεχνολογία και την εκτεταμένη εμπειρία μας, θα προωθήσουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών ιόντων λιθίου και θα επιταχύνουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών».

Ο Masahiro Moro, Διευθυντής και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, είπε: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας στην ηλεκτροκίνηση, η Mazda εργάζεται με τους συνεργάτες της σε τρεις φάσεις για να ανταποκριθεί ευέλικτα στις αλλαγές στις ανάγκες των καταναλωτών και σε άλλους τομείς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Panasonic Energy, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας».

H Panasonic και η Mazda έχουν δημιουργήσει μια καλή σχέση εδώ και πολλά χρόνια, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιμηχανία από την Χιροσίμα να έχει εγκαταστήσει μπαταρίες της πρώτης στο ηλεκτρικό Mazda Demio, που είδαμε στην Ιαπωνία το 2012.

Mazda Demio EV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ