top icon
Κόσμος

Toyota: Πιο γρήγορο από χειροκίνητο το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Η Toyota υποστηρίζει ότι το νέο αυτόματο κιβώτιο που ετοιμάζει θα είναι πιο γρήγορο από το χειροκίνητο και θα προβλέπει τις επόμενες κινήσεις του οδηγού.

Και ενώ ο εξηλεκτρισμός της γκάμας όλων σχεδόν των αυτοκινητοβιομηχανιών, μεταξύ αυτών και της Toyota, τρέχει με γοργούς ρυθμούς, οι Ιάπωνες, με τις κινήσεις τους αποδεικνύουν ότι δεν έχουν τελειώσει όλα που αφορούν τα μοντέλα με θερμικό κινητήρα.

Εξελίσσει πυρετωδώς ένα νέο αυτόματο κιβώτιο DAT, όπως το ονομάζει, το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα, όπως σθεναρά υποστηρίζει. Μάλιστα, με νέες δηλώσεις τονίζει ότι «είναι πιο γρήγορο από χειροκίνητο» και υπό μία έννοια μπορεί να προβλέπει τις επόμενες κινήσεις του οδηγού.

Ο πρώην επικεφαλής της Toyota, Akio Toyoda είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτού του κιβωτίου, ενώ πρόσφατα το αποθέωσε και ένας Ιάπωνας οδηγός αγώνων που είχε εμπειρία με αυτό το νέο κιβώτιο.

Toyota GR Yaris

Το δοκίμασε ένα GR Yaris και είναι πεπεισμένος ότι είναι πιο γρήγορο στις αλλαγές από ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε βαθμό που δεν χάνει καθόλου χρόνο μεταξύ των αλλαγών σε απαιτητικές συνθήκες πίστας.

Σε δηλώσεις που έκανε σε περιοδικό της Toyota τόνισε: «Είναι άμεσο και επιτρέπει τη γραμμική λειτουργία του κινητήρα, χωρίς να δημιουργεί οποιουδήποτε τύπου διακοπές, επιτρέποντας έτσι στον οδηγό να γλιτώνει χρόνο σε κάθε γύρο πίστας. Το DAT αντιλαμβάνεται όταν φρενάρεις δυνατά και προετοιμάζεται για να κάνει κατέβασμα και μάλιστα προηγείται… της σκέψης σου».

Το αυτόματο κιβώτιο DAT εξελίσσεται από την Toyota από το 2020. Ωστόσο, δεν έχει γίνει εφαρμογή του σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, αν και σκοπός είναι να καταστήσει τα αγωνιστικά πιο εύκολα στο άπειρο οδηγό που θέλει να εμπλακεί με το άθλημα και του δημιουργεί ενδοιασμούς… ο συμπλέκτης. Όπως έχει δηλώσει και ο Akio Toyoda «θέλουμε να δώσουμε σε περισσότερους πρόσβαση στη χαρά της οδήγησης».

Toyota GR Yaris

Toyota GR Yaris

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ