top icon
Κόσμος

Νέα έκδοση GR Sport για το Toyota Yaris Cross

Η νέα έκδοση GR Sport έρχεται να προσδώσει στο Toyota Yaris Cross μια πιο σπορτίφ αύρα.

Η Toyota επεκτείνει τη γκάμα των Yaris Cross με την προσθήκη της έκδοσης GR Sport, η οποία αντλεί έμπνευση «από τα επιτεύγματα της Toyota Gazoo Racing», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Ιάπωνες. Έτσι, με αποκλειστικά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό set-up στην ανάρτηση, το Yaris Cross GR Sport απευθύνεται σε μια διαφορετική κατηγορία πελατών, ακολουθώντας τα χνάρια των αντίστοιχων εκδόσεων των Corolla, C-HR και Yaris.

Εξωτερικά, το νέο Yaris GR Sport διακρίνεται για τις νέες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών με 10 για την περίσταση ακτίνες, το νέο πίσω διαχύτη καθώς και για την εμπρός μάσκα με αποκλειστικό piano-black μοτίβο και διακριτικό λογότυπο «GR». Ειδικά για την περίσταση, η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται και με το νέο χρωματισμό Dynamic Grey, ο οποίος διατίθεται επιπλέον ως επιλογή σε δύο τόνους με μαύρη οροφή.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Στο εσωτερικό του νέου Yaris Cross GR Sport, τα εμπρός σπορ καθίσματα έχουν νέες γκρι ταπετσαρίες με κόκκινες ραφές, οι οποίες απαντώνται στο τιμόνι και στο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων. Τα μαύρα καθίσματα Ultrasuede Premium GR Sport με δερμάτινες υποδοχές και κόκκινες ραφές διατίθενται επίσης προαιρετικά.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Από εκεί και πέρα, το λογότυπο «GR» εμφανίζεται σε περίοπτη θέση, στα μπροστινά προσκέφαλα, στο κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, στον πίνακα οργάνων και στο τιμόνι, σε  συνδυασμό με ασημί ένθετα χαμηλά στο εξωτερικό τμήμα των θυρών. Από πλευράς πρακτικότητας, το «παρών» εξακολουθεί να δίνει ένα αναδιπλούμενο σε αναλογία 40:20:40 πίσω κάθισμα, το οποίο επιτρέπει την αύξηση της χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ από τα 397 λίτρα (με όλα τα καθίσματα στη θέση τους) έως και τα 1.097 λίτρα.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Από πλευράς εξοπλισμού, το Yaris Cross GR Sport διαθέτει μεταξύ άλλων διζωνικό σύστημα κλιματισμού και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, σε συνδυασμό με το πακέτο προηγμένων λειτουργιών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού Toyota T-Mate.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Το Yaris Cross βασίζεται, ως γνωστόν, στην πλατφόρμα GA-B προσφέροντας χαμηλό κέντρο βάρους και ένα άκαμπτο στο σύνολο του αμάξωμα. Εν προκειμένω, στην έκδοση GR Sport η Toyota προέβη στον επαναπροσδιορισμό της ρύθμισης της ανάρτησης με στόχο ο οδηγός να απολαμβάνει μικρότερες κλίσεις και βελτιωμένη αίσθηση στις στροφές μέσω του πηδαλίου.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Το Yaris Cross GR Sport τροφοδοτείται από τον αποδοτικό 3κύλινδρο κινητήρα Hybrid Dynamic Force των 1,5 λίτρων της Toyota, ο οποίος αποδίδει 116 ίππους και επιτυγχάνει θερμική απόδοση που φτάνει το 40%. Σύμφωνα με την Toyota, οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση καυσίμου της έκδοσης GR Sport αναμένεται να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με τις εκδόσεις Elegant και Adventure του μοντέλου.

Οι προπωλήσεις του νέου Yaris Cross GR Sport στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε τιμές που μένει να ανακοινωθούν.

Toyota Yaris Cross GR Sport

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Yaris Cross
  • Toyota Yaris Cross GR Sport
  • Toyota Yaris Cross GR Sport
  • Toyota Yaris Cross GR Sport
  • Toyota Yaris Cross GR Sport
  • Toyota Yaris Cross GR Sport
  • Toyota Yaris Cross GR Sport
  • Toyota Yaris Cross GR Sport
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ