top icon
Επικαιρότητα

Τρία ενδιαφέροντα κίνητρα που θεσπίζει η Αυστρία για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τη θέσπιση μία τριπλής δέσμης κινήτρων που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες της χώρας να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι και το υψηλότερο όριο ταχύτητας που θα ισχύει για τα οχήματα αυτά σε σχέση τα υπόλοιπα, συμβατικού τύπου, τις μέρες που ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί στις εθνικές οδούς λόγω αυξημένης ρύπανσης.

Η αναζήτηση και εφαρμογή κινήτρων που θα μετακινήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον του κοινού από τα… κοινά αυτοκίνητα στα ηλεκτρικά αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για τις απανταχού κυβερνήσεις και θεσμούς. Το πιο σύνηθες και επιτυχημένο – μέχρι στιγμής – κίνητρο είναι εκείνο που αφορά στην απαλλαγή των συγκεκριμένων οχημάτων από δασμούς, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες η ίδια η πολιτεία πριμοδοτεί την αγορά των εν λόγω αυτοκινήτων μέσω σημαντικών εκπτώσεων επί της τιμής τους.

Στην περίπτωση της Αυστρίας, σύμφωνα με σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης της χώρας, το κίνητρα που παρέχονται για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος δεν περιορίζονται στα… λεφτά, αλλά σε σημαντικές διευκολύνσεις που αφορούν στην καθημερινή χρήση των EV’s. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικοί παράγοντες της χώρας, τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν εφεξής να έχουν νόμιμη και απεριόριστη πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες, ενώ παράλληλα θεσπίζεται το μέτρο της μηδενικής χρέωσης των ιδιοκτητών τους για χρήση θέσεων στάθμευσης.

Εντούτοις, το πλέον πρωτοποριακό μέτρο-κίνητρο είναι εκείνο που αφορά στη θέσπιση υψηλότερων ορίων ταχύτητας για τα οχήματα του είδους, σε σχέση με εκείνα που ισχύουν σήμερα για τους οδηγούς των συμβατικών αυτοκινήτων, τις μέρες κατά τις οποίες οι αρμόδιες αρχές επιβάλλουν ακόμα πιο αυστηρά όρια λόγω αυξημένης ρύπανσης. Έτσι, σε συγκεκριμένους δρόμους της Αυστρίας συνολικού μήκους 440 χλμ., το όριο ταχύτητας που θα απολαμβάνουν οι οδηγοί των EV’s θα εξακολουθεί να είναι τα 130 χλμ./ώρα, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι θα «περιορίζονται» στα 100 χλμ./ώρα. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία προφανή απόφαση-κίνητρο, καθώς τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ανεξάρτητα με την ταχύτητα την οποία κινούνται, δεν επιβαρύνουν με ρύπους ατμόσφαιρα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ