top icon
Επικαιρότητα

Τρία νέα μοντέλα θα παρουσιάσει η Jaguar Land Rover

Η βρετανική εταιρεία θα προσθέσει στη γκάμα της τρία νέα μοντέλα μέσα στην προσεχή πενταετία, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις των ιθυνόντων της.

Και τα τρία θα βασίζονται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα, η οποία φέρει προς το παρόν την ονομασία Modular Longitudinal Platform (MLA). Το πρώτο από τα νέα αυτά μοντέλα θα είναι το νέο Land Rover Defender, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα, ενώ τα άλλα δύο θα κάνουν την εμφάνιση του μετά το 2021. Προς το παρόν, μπορεί η JLR να μην ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητά τους, εντούτοις βέβαιο θεωρείται πως αμφότερα θα αποτελούν παραλλαγές του νέου Defender, οι οποίες θα διευρύνουν τη γκάμα της Land Rover ούτως ώστε η τελευταία να ανταγωνιστεί στους κατά τόπους εμπορικούς στίβους την αμερικανική Jeep.

Αυτή τη στιγμή η Jaguar Land Rover χρησιμοποιεί για το «χτίσιμο» των μοντέλων της έξι στο σύνολο δάπεδα. Την αλουμινένια πλατφόρμα με την κωδική ονομασία D7U χρησιμοποιούν σήμερα τα Range Rover, Range Rover Sport και Discovery, με την D7A να υιοθετείται από τις Jaguar XF, XE και F-Pace καθώς και από το Range Rover Velar. Τα Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport και η Jaguar E-Pace «κρύβουν» κάτω από τις μεταλλικές τους επιφάνειες το δάπεδο D8, το οποίο βασίζεται εν πολλοίς σε μία πλατφόρμα που χρονολογείται από τη συνεργασία της βρετανικής φίρμας με τη Ford. Τέλος, σε δικά τους αυτόνομα δάπεδα βασίζονται οι Jaguar XJ, F-Type και φυσικά η «φουλ» ηλεκτρική I-Pace.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Jaguar Land Rover είναι έτοιμη να εγκαινιάσει το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων εκτός Μ. Βρετανίας τον επόμενο κιόλας μήνα. Στη νέα αυτή μονάδα, η οποία εδρεύει στη Σλοβακία, η JLR θα παράγει το Land Rover Discovery, ενώ αργότερα στο portfolio της θα προστεθεί και το Defender. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της βρετανικής φίρμας, η μέγιστη παραγωγική δυναμική του εν λόγω εργοστασίου θα ανέρχεται σε ετήσια βάση στις 150.000 μονάδες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ