top icon
Κόσμος

Volvo: Αναβαθμίσεις και αλλαγή ονόματος για τα EV μοντέλα της σειράς «40» – και όχι μόνο

Η λέξη Recharge μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για τα PHEV μοντέλα της Volvo, ενώ τα γράμματα «EX» και «ΕC» κυριαρχούν πλέον στην ονομασία των EV παραλλαγών της σειράς «40».

Η Volvo εκσυγχρονίζει και τυποποιεί συγχρόνως από σήμερα τις ονομασίες για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της. Πλέον, τα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάζονται σε EX40 και EC40 αντίστοιχα, με στόχο να «ταιριάζουν» με τα ονόματα των νέων EX30, EX90 και EM90.

Σε αντίθεεση, το όνομα XC40 παραμένει για τις εκδόσεις του μοντέλου που τροφοδούντια με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Volvo EX40

Volvo EX40

Σύμφωνα με την Volvo, αυτή η κίνηση αντικατοπτρίζει «τον μετασχηματισμό προς την κατεύθυνση να γίνει ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων». Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της Volvo είναι το 2023, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσώπευαν το 16% των παγκόσμιων όγκων πωλήσεών, σημειώνοντας αύξηση 70% έναντι του 2022.

Στο πλαίσιο της νέας… ονοματοδοσίας, η λέξη Recharge αφαιρείται από τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo. Σε αντίθεση, τα προσδιοριστικά T6 και T8 παραμένουν, υποδεικνύοντας τα διαφορετικά επίπεδα ισχύος των μονάδων κίνησης.

Volvo EC40

Volvo EC40

«Ευθυγραμμίζοντας τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα μας με το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο των EV μας, απλοποιούμε την επιλογή για τους καταναλωτές καθώς συνεχίζουμε να εξηλεκτρίζουμε τη γκάμα μας μας και να ανανεώνουμε τα υβριδικά μας», δήλωσε ο Bjorn Annwall, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Volvo EC40

Volvo EC40 – Volvo EX40

Volvo: Αναβαθμίσεων συνέχεια

Η Volvo παρουσίασε επίσης ένα πακέτο αναβάθμισης λογισμικού με την ονομασία Performance για τις εκδόσεις με δύο κινητήρες των EX40 και EC40 – και ως αναβάθμιση για το προηγούμενο μοντέλο σε επιλεγμένες αγορές. Το πακέτο λογισμικού Performance, το οποίο αυξάνει την ισχύ κατά 25 kW, περιλαμβάνει επίσης μια μοναδική χαρτογράφηση όσον αφορά την απόκριση του γκαζιού καθώς και την λειτουργία οδήγησης «Performance» που ξεκλειδώνει την πλήρη ισχύ των 325 kW.

Volvo EC40

Volvo EC40

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στα υβριδικά μοντέλα της Volvo. Συγκεκριμένα, οι ήπια υβριδικές παραλλαγές B5 των XC60 και XC90 χρησιμοποιούν τώρα έναν πιο αποδοτικό κύκλο καύσης κινητήρα, που αναμένεται να οδηγήσει σε μειώσεις εκπομπών CO2 και βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου έως και 4% για το XC60 και περίπου 2% για το XC90/

Τέλος, η Volvo παρουσιάζει μια νέα έκδοση με την ονομασία Black Edition για τα EX40, EC40 και XC40.

Volvo XC40 Black Edition

Volvo XC40 Black Edition

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Volvo EC40
  • Volvo EC40
  • Volvo EC40
  • Volvo EC40 - Volvo EX40
  • Volvo EX40
  • Volvo XC40 Black Edition
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ