top icon
Κόσμος

Βραβεία σχεδιασμού για την Kia

Η Kia απέσπασε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις στα «Good Design Awards» 2023, όπου αναγνωρίστηκε ο ελκυστικός σχεδιασμός, όπως εκφράζεται μέσω της νέας φιλοσοφίας «Opposites United».

Η σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2021, αντλώντας έμπνευση από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα. Η φιλοσοφία υπερβαίνει τον σχεδιασμό των οχημάτων της εταιρείας, μεταδίδοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει συμβατά σε δύο ζωτικά πεδία που έχουν έρθει σε αντίθεση μεταξύ τους, την ανθρώπινη ευημερία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η πρωτοποριακή σχεδιαστική φιλοσοφία ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο EV6 και θα εμφανιστεί στη μελλοντική γκάμα 15 πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας μέχρι το 2027. Στην περίπτωση του σχεδιασμού του EV9, αυτό υποδηλώνεται με απλές, καθαρές γραμμές και επιφάνειες που αποπνέουν σιγουριά, διαύγεια και ηρεμία καθώς και με την υπογραφή «Digital Tiger Face», που προσφέρει μια ξεχωριστή φουτουριστική εμφάνιση και αίσθηση.

Kia EV9

Οι σχεδιαστές της Kia προσπάθησαν να προσδώσουν στο επταθέσιο EV9 μια άνευ προηγουμένου οπτική έλξη, εναρμονίζοντας μοναδικά την ευελιξία ενός EV με τη στιβαρότητα ενός SUV, μεγιστοποιώντας την αξιοποίηση του χώρου με ένα ελκυστικό προφίλ. Εφάρμοσαν επίσης ένα στιβαρό, αλλά εκλεπτυσμένο εξωτερικό σχεδιασμό χρησιμοποιώντας τον οπτικό συμβολισμό των πολυγώνων και των τριγώνων.

Kia EV9

Το σύστημα ψυχαγωγίας Kia «Ki» του EV9 τονίζει την ταυτότητα της μάρκας με έμφαση στις οπτικές έννοιες του Opposites United. Μια διαγώνια γραμμή που αντιπροσωπεύει ανοδικές τάσεις εφαρμόζεται στα στοιχεία του infotainment, από εικονίδια και γραμματοσειρές στο ταμπλό των οργάνων, ως βασική απεικόνιση. Αυτή η διαγώνια γραμμή προάγει μια ξεχωριστή και ενιαία εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα την ευκρίνεια και την απλότητα. Η φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος και η εμπειρία χρήστη (V2L) έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο διαισθητική και ευανάγνωστη με μια διαμόρφωση διεπαφής χρήστη βελτιστοποιημένη για πανοραμική οθόνη, που διευκολύνει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τις μεταβάσεις σήματος και να προσαρμόζουν τις πληροφορίες φόρτισης και εκφόρτισης. Έχει επίσης αποκαλυφθεί ένα γραφικό στυλ που όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με τις φιλοδοξίες της μάρκας της Kia, αλλά συμπληρώνει τη σχεδίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας φιλικά προς τα μάτια, αναγνωρίσιμα χρώματα για να ολοκληρώσει μια σύγχρονη εμπειρία για την μάρκα.

Γιορτάζοντας την 73η επέτειό του, το πρόγραμμα Good Design Awards είναι ένας από τους μακροβιότερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα επιλέγει μια λίστα με τα καλύτερα σχέδια προϊόντων και γραφικών που έχουν χαράξει νέες κατευθύνσεις για καινοτομία και ανταγωνιστικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα GoodDesignAwards, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.good-designawards.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ