top icon
Κόσμος

VW Golf GTi Clubsport: Λίγο πριν την επίσημη «πρώτη»

Το νέο VW Golf GTi Clubsport θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Nurburgring, στον 24ωρο αγώνα, μαζί με το αγωνιστικό GTi Clubsport των 348 ίππων.

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW Golf GTi Clubsport έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία μας δίνει μια ακόμα εικόνα του πριν την «πρώτη» του μοντέλου, με κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες του που έχουν καμουφλάζ, το οποίο όμως δεν καταφέρνει να κρύβει πολλά.

Το Golf GTi Clubsport, δεν είναι απλώς μια βελτίωση του GTi, με κάποια διαφορετικά σήματα. Είναι το ισχυρότερο Golf με κίνηση στους εμπρός τροχούς που έχει παρουσιαστεί ποτέ από την VW. Διακρίνεται για το εντελώς ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος του, με τα νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και το φωτιζόμενο σήμα της εταιρείας. Πίσω συναντάμε μια αεροτομή, νέα φώτα, προφυλακτήρα και μονές εξατμίσεις στις άκρες του.

VW Golf GTi Clubsport teaser

Μπορεί να συνδυαστεί με ζάντες 19 ιντσών, που ζυγίζει 8 κιλά ο κάθε τροχός, περιορίζοντας έτσι το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας και βελτιώνοντας τις επιδόσεις. Προαιρετικά διατίθεται και με σφυρήλατες ζάντες 17 ιντσών. Το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι είναι ανασχεδιασμένο, ενώ νέο είναι και σύστημα πολυμέσων, με φωνητικές λειτουργίες και Chat GPT.

Οι αλλαγές που θα έχει μηχανικά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά γνωρίζουμε ότι για τη διαχείριση της ισχύος του πιο δυνατού Golf φροντίζει ένα εμπρός διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που ελέγχεται ηλεκτρονικά. Προαιρετικά θα διατίθεται το ρυθμιζόμενο πλαίσιο DCC adaptive chassis control. Επιπλέον, θα διαθέτει μια ειδική λειτουργία καταγραφής γύρων στο Nurburgring.

VW Golf GTi Clubsport teaser

Η απόδοσή του δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα, αλλά ανακοινώθηκε αυτή του αγωνιστικού Golf GTi Clubsport 24h, που θα τρέξει από την Max Kruse Racing στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο αποδίδει από έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 348 ίππους και 450 Nm ροπής, κάνοντας χρήση καυσίμου βιοαιθανόλης E20. Το νέο καύσιμο από τη Shell, με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία, υπόσχεται καλύτερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τα ανάλογα καύσιμα E5 και E10.

Το αγωνιστικό Golf GTi Clubsport 24h έχει βάρος 1.170 κιλά και εντυπωσιακό λόγο βάρους προς ισχύ με 3,36 κιλά/ίππο. Διαθέτει ρεζερβουάρ 100 λίτρων, εξελιγμένη αεροδυναμική και είναι ντυμένο με καουφλάζ που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί στα Golf GTi Clubsport.

VW Golf GTi Clubsport teaser

Πριν από τον κύριο αγώνα, τρία κλασικά Golf GTi πρώτης γενιάς αναμένεται να δημιουργήσουν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα στον ADAC 24h Classic. Και τα τρία αυτοκίνητα θα συμμετέχουν με την ομάδα KWL Motorsport, η οποία γιορτάζει την 45η επέτειό της το 2024. Παράλληλα γιορτάζονται και τα 50 χρόνια Golf, που μοιάζει μια τέλεια διπλή επέτειος στο Nordschleife.

Η ομάδα από το Burscheid θα συμμετάσχει με ένα θρυλικό VW Golf GTI 16S Oettinger (Group 4) του 1981 που έχει απόδοση 208 ίππους. Εξίσου θρυλικό είναι ένα Golf GTI Kamei του 1978 (Group 2) με 183 ίππους. Το τρίτο κλασικό μοντέλο είναι ντυμένο με καμουφλάζ του GTI (με το λογότυπο «50 χρόνια Golf»): ένα Golf GTI του 1980 από το Group 2 με απόδοση 184 ίππων.

VW Golf GTi Clubsport teaser

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Golf GTi Clubsport teaser
  • VW Golf GTi Clubsport teaser
  • VW Golf GTi Clubsport teaser
  • VW Golf GTi Clubsport teaser
  • VW Golf GTi Clubsport teaser
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ