top icon
Κόσμος

ID. Life, το νέο μικρό ηλεκτρικό της VW των 20.000 ευρώ

H VW αποκάλυψε το ID. Life, ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην έκδοση παραγωγής ένα σκαλί χαμηλότερα από το ID.3 και θα κοστίζει 20.000 ευρώ.

Το πρωτότυπο ID. Life που αποκάλυψε σήμερα η VW στην Έκθεση Μονάχου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που φωτογραφίζει ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα με κόστος της τάξης των 20.000 ευρώ που ο Γερμανός κατασκευαστής σκοπεύει να φέρει στην παραγωγή το 2025.

«Καθιστούμε την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε περισσότερους. Με το ID. Life εστιάζουμε στους νεότερους πελάτες. Πιστεύουμε ότι, ακόμη περισσότερο από σήμερα, το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα αφορά τον τρόπο ζωής και την προσωπική έκφραση. Ο πελάτης του αύριο δεν θα θέλει απλώς να φτάσει από το σημείο Α στο σημείο Β. θα ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Το ID. Life είναι η απάντησή μας σε αυτό», δηλώνει χαρακτηριστικά το γερμανικό εργοστάσιο.

VW ID. Life

Το ID. Life βασίζεται σε μια νέα και μικρότερη σε μέγεθος εκδοχή του δαπέδου MEB του VW Group, την οποία υιοθετούν όλα τα EVs του ομίλου. Σε αντίθεση ωστόσο με τα μεγαλύτερα ID.3 και ID.4, το ID. Life είναι προσθιοκίνητο διαθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα με ονομαστική απόδοση 172 kW – ήτοι 234 ίππους.

Χάρη σε αυτή, η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 6,9 δλ. Η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια αντλείται στο ID. Life από μια μπαταρία με ενεργειακό περιεχόμενο που φτάνει τις 57 kWh, τιμή που αναμένεται να εξασφαλίζει μια αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση που θα φτάνει τα 400 χλμ. σύμφωνα με το γνωστό πλέον πρωτόκολλο WLTP.

VW ID. Life

Ο βιώσιμος χαρακτήρας της του οχήματος αντικατοπτρίζεται ιδιαίτερα στην επιλογή υλικών και βαφών – και συγκεκριμένα στη διάφανο στρώση στο αμάξωμα και στα κομμάτια ξύλου που χρησιμοποιούνται ως φυσικός χρωστικός παράγοντας μαζί με ένα σκληρυντικό με βάση τη βιολογική βάση. Το μπροστινό δε καπό είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET, ενώ στο εσωτερικό το ξύλο στο ταμπλό και το πίσω κάθισμα συνδυάζεται με το oikologik;o υλικό ArtVelours. Την ίδια στιγμή, το φυσικό καουτσούκ και ο φλοιός ρυζιού είναι μερικά μόνο από τα υλικά που χρησιμεύουν ως βάση για την κατασκευή των ελαστικών του ID. Life.

VW ID. Life

Στο εσωτερικό, το ID. Life προσφέρει ψηφιακές εμπειρίες διαφόρων ειδών. Για παράδειγμα, η καμπίνα μπορεί να μετατραπεί σε κινηματογράφο ή σαλόνι για παιχνίδια σε ελάχιστο χρόνο, με το όχημα να διαθέτει κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών και προβολέα, καθώς και οθόνη προβολής που εκτείνεται από το ταμπλό, όταν απαιτείται.

VW ID. Life

Ο σχεδιασμός των καθισμάτων είναι εξαιρετικά ευέλικτος. Έτσι, ο πάγκος του μπροστινού καθίσματος μπορεί να διπλωθεί πλήρως, όπως και εκείνος των πίσω επιβτών, γεγονός που επιτρέπει μια ποικιλία διαφορετικών διαμορφώσεων – από καθίσματα κινηματογράφου και κρεβάτι μήκους περίπου 2 μέτρων, έως έκδοση για μεταφορά φορτίου που μεγιστοποιεί τον όγκο των αποσκευών.

VW ID. Life

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID. Life
  • VW ID. Life
  • VW ID. Life
  • VW ID. Life
  • VW ID. Life
  • VW
  • VW ID. Life
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ