top icon
Κόσμος

Νέο VW Polo με στάνταρ το Digital Cockpit

Όλες οι εκδόσεις του νέου VW Polo εφοδιάζονται με ψηφιακό πίνακα οργάνων που διαθέτει αναβαθμίσεις σε σχέση με ό,τι ξέραμε.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου VW Polo που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι το γνωστό Digital Cockpit, που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις – στη βασική η ψηφιακός πίνακας οργάνων του γερμανικού «μικρού» έχει διάμετρο 8 ίντσες ή 20,32 εκ.

Το Digital Cockpit της VW συνεργάζεται με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών του μοντέλου, ενώ το «παρών» δίνει και το σύστημα Composition Infotainment με οθόνη αφής 15,5 εκ. (για τα επίπεδα εξοπλισμού Polo και Life).

Ως εναλλακτική λύση σε σχέση με τα κουμπιά της ίδιας της μονάδας, ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει πολλές λειτουργίες του συστήματος διασύνδεσης μέσω του τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην ενσωματωμένη διεπαφή κινητού τηλεφώνου Bluetooth, την ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου (DAB +) και τον έλεγχο της έντασης.

Τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επίσης διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες και λειτουργίες του We Connect και του We Connect Plus.

Επίσης, ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών μπορεί επίσης να ελεγχθεί μέσω smartphone εκτός του οχήματος όπως η κατάσταση του κεντρικού συστήματος κλειδώματος, τα δεδομένα οδήγησης ή η τρέχουσα θέση στάθμευσης – για παράδειγμα, αν το παρκαρισμένο όχημα έχει ξεκλειδωθεί κατά λάθος, ακόμη και αυτό μπορεί να αλλάξει μέσω smartphone.

Με το επίπεδο εξοπλισμού Polo Life, το App-Connect είναι επίσης στάνταρ. Εδώ, οι εφαρμογές μέσω smartphone – συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών τηλεφώνου, μουσικής, ειδήσεων, ημερολογίου και φωνητικού ελέγχου Siri/Google Assistant – μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα infotainment.

VW Polo

Οι υπολοιπες εκδόσεις του VW Polo

Όσοι επιλέγουν το VW Polo στο επίπεδο εξοπλισμού Style οι λειτουργίες ενισχύονται με το Digital Cockpit Pro, το οποίο διαθέτει οθόνη 10,4 ιντσών ή 26,04 εκ. (προαιρετικό στα επίπεδα εξοπλισμού Life και R-Line).

Χρησιμοποιώντας το κουμπί View στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές διατάξεις γραφικών και να διαμορφώσει το περιεχόμενο της οθόνης με μεγάλο βαθμό ελευθερίας – για παράδειγμα, μια μεγάλη προβολή χάρτη μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη σε οχήματα που διαθέτουν σύστημα πλοήγησης.

Στην περίπτωση του VW Polo Style και της έκδοσης R-Line, το σύστημα Ready 2 Discover Infotainment διατίθεται στάνταρ.

Επίσης, το φάσμα λειτουργιών του We Connect Plus μπορεί να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει Streaming & Internet, Internet Radio και Wi-Fi hotspot, ενώ για πρώτη φορά, το App-Connect μπορεί να ενσωματωθεί στο Ready 2 Discover όχι μόνο μέσω USB-C, αλλά και ως App-Connect Wireless.

Ωστόσο, το Ready 2 Discover προσφέρει πολλά περισσότερα όπως επιπρόσθετες διαδικτυακές υπηρεσίες και λειτουργίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Online Traffic Information, Online Route Calculation και Online Destination Import.

Τα δύο συστήματα πλοήγησης Discover Media με διαγώνιο οθόνης 20,32 εκ. και Discover Pro (23,5 εκ.) διατίθενται επίσης ως προαιρετικά στοιχεία.

Τα συστήματα αυτά διαθέτουν βελτιωμένη απόδοση και πολλές λειτουργίες στο μενού. Επίσης, μια κάμερα ενσωματωμένη στο παρμπρίζ είναι συνδεδεμένη υποστηρίζοντας τη λειτουργία Dynamic Road Sign Display.

Την ίδια στιγμή, οι πινακίδες οδικής σήμανσης κοινοποιούνται στην οθόνη ως πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, το Discover Pro είναι εξοπλισμένο με έξυπνο φωνητικό έλεγχο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του ραδιοφώνου, του τηλεφώνου και των λειτουργιών του συστήματος πλοήγησης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ