top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Volkswagen Polo

Το Volkswagen Polo ανανεώθηκε σχεδιαστικά και δανείζεται τεχνολογικά συστήματα από μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας – Ενημερωθείτε για τις εκδόσεις του και διαβάστε πότε έρχεται στη χώρα μας.

Η Volkswagen προχώρησε σε ανανέωση ενός από τα πιο σημαντικά και διαχρονικά μοντέλα της. Ο λόγος φυσικά για το Volkswagen Polo, που από το 1975 έχει σημειώσει περισσότερες από 18 εκατομμύρια πωλήσεις στον κόσμο.

Το γερμανικό best-seller, κατασκευάζεται είτε στο Uitenhage της Νότια Αφρικής, είτε στην Παμπλόνα της Ισπανίας, από όπου προέρχονται και τα Volkswagen Polo που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Με βάση την πλατφόρμα MQB A0

Το Volkswagen Polo έχει ως τεχνική βάση την τελευταίας εξέλιξης αρθρωτή εγκάρσια πλατφόρμα MQB. Όμως, σε αντίθεση με μοντέλα όπως τα Golf, Tiguan και Arteon, βασίζεται συγκεκριμένα στην ειδικά εξελιγμένη για τα μικρά μοντέλα της Volkswagen, πλατφόρμα MQB A0.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πλατφόρμας αυτής, το Polo διαθέτει αρμονικές εξωτερικές αναλογίες, ευρυχωρία στην καμπίνα και χώρο αποσκευών 351 λίτρων. Παράλληλα, το βάρος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ σύμφωνα με τους Γερμανούς, το αμάξωμα διαθέτει υψηλό επίπεδο ακαμψίας.

Από πλευράς διαστάσεων, το Volkswagen Polo έχει μήκος 4.053 mm, πλάτος 1.751 mm και ύψος 1.446 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.564 mm.

New Volkswagen Polo

Εμφάνιση

Εμφανισιακά, το Volkswagen Polo facelift έχει ανανεωθεί σημαντικά, αποκτώντας παρόμοια σχεδιαστική ταυτότητα με τα ηλεκτρικά μοντέλα ID, το νέο Golf και το Arteon, που υιοθέτησαν πρώτα μια φωτεινή ράβδο στη μάσκα.

Αυτό, δηλαδή η φωτιστική υπογραφή ημέρας και νύχτας, που περιλαμβάνει λωρίδα φωτός LED κατά μήκος της εγκάρσιας ράγας στη μάσκα του ψυγείου, είναι βασικό χαρακτηριστικό για το νέο Polo. Από τον βασικό εξοπλισμό, τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία LED (οι προβολείς IQ.Light LED Matrix είναι προαιρετικοί), ενώ ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες και η πόρτα του πορτ παγκάζ.

Σημειωτέον πως το νέο Volksswagen Polo θα διατίθεται με διχρωμία (μαύρη οροφή), καθώς και σε 8 χρωματισμούς αμαξώματος, 4 εκ των οποίων (Ascot Grey, Smoke Grey, Kings Red και Vibrant Violet) είναι νέοι.

New Volkswagen Polo

Εσωτερικό με ψηφιακό cockpit

Το Digital Cockpit (πίνακας οργάνων 8 ιντσών και οθόνη συστήματος ήχου 6,5 ιντσών) που διατίθεται από τον βασικό εξοπλισμό, έχει σημαντικό ρόλο στην εικόνα της καμπίνας του ανανεωμένου Volkswagen Polo. Το πολυλειτουργικό τιμόνι, που επίσης προσφέρεται από τον βασικό εξοπλισμό, έχει ανασχεδιαστεί.

Νέας γενιάς είναι και τα συστήματα ψυχαγωγίας, μεταξύ των οποίων προαιρετικά συμπεριλαμβάνονται μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (eSIM) και το App-Connect Wireless. Μέσω του επίσης προαιρετικού Climatronic, ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί το αυτόματο κλιματιστικό μέσω οθόνης αφής, όπως συμβαίνει στα Volkswagen Tiguan, Passan και Arteon.

New Volkswagen Polo

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Το νέο Volkswagen Polo διαθέτει πολλές προηγμένες τεχνολογίες, που έχουν πρωτοσυστηθεί στο κοινό, μέσω μεγαλύτερων μοντέλων της γερμανικής μάρκας. Καταρχάς, το Polo είναι, όπως αναφέρει η Volkswagen, το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που διαθέτει προαιρετικά το σύστημα IQ.DRIVE Travel Assist. Σε αυτό, εντάσσονται τα Adaptive Cruise Control και το Lane Assist, διαμορφώνοντας συνθήκες για εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση με ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα.

Στα Volkswagen Polo που εφοδιάζονται με Travel Assist, το  νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών χαρακτηρίζεται από επιφάνειες με ευαισθησία στην αφή. Μέσω αυτών, που είναι ευαίσθητες στην αφή, αναγνωρίζεται η στιγμή που τα χέρια του οδηγού αγγίζουν το τιμόνι. Το προηγμένο σύστημα αναγνωρίζει πως τα χέρια του οδηγού αγγίζουν το τιμόνι, οπότε ενεργοποιείται το IQ.DRIVE Travel Assist, το οποίο εντάσσεται στο  Επίπεδο 2 του αυτοματισμού οδήγησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, το νέο Volkswagen Polo διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό συστήματα όπως Autonomous Emergency Braking Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει το City Emergency Braking System και Lane Assist.

New Volkswagen Polo

Κινητήρες

Το νέο Volkswagen Polo θα προσφέρεται σε 4 εκδόσεις βενζινοκινητήρων και μία, που συνδυάζει βενζίνη με φυσικό αέριο. Ο βασικός κινητήρας της γκάμας είναι ο ατμοσφαιρικός 1.0 MPI ισχύος 80 ίππων και ροπής 93 Nm, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Παρόντες είναι φυσικά οι τρικύλινδροι τούρμπο βενζινοκινητήρες 1.0 TSI, ισχύος 95 και 110 ίππων (ροπή 200 Nm). Ο πρώτος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και αυτόματο DSG 7 σχέσεων, το ποοίο είναι το στάνταρ κιβώτιο στη δεύτερη περίπτωση.

Η έκδοση 1.0 TGI με βενζίνης/φυσικό αέριο, αποδίδει 90 ίππους και έχει ροπή 160 Nm. Σε αυτή την περίπτωση, ο κινητήρας ξεκινά σε λειτουργία φυσικού αερίου, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετό συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) διαθέσιμο. Εάν το CNG στο ασφαλές δοχείο υψηλής πίεσης έχει εξαντληθεί, ο κινητήρας αλλάζει σε βενζίνη.

Αργότερα, αναμένεται να υπάρξει και ισχυρή έκδοσης Volkswagen Polo GTI.

New Volkswagen Polo R-Line

Εκδόσεις

Το νέο Volkswagen Polo θα διαθέτει τις εκδόσεις Polo, Life, Style, R-Line και ως κορυφαία, την GTI.

Η βασική έκδοση Polo εφοδιάζεται όπως προαναφέραμε με προβολείς LED εμπρός και πίσω, νέο πολυλειτουργικό τιμόνι και σύστημα υποβοήθησης Lane Assist. Μια σημαντική προσθήκη αφορά στον κεντρικό αερόσακο, ο οποίος βρίσκεται στην πλάτη του πίσω καθίσματος στην πλευρά του οδηγού και ανοίγει προς το κέντρο σε περίπτωση ατυχήματος, εμποδίζοντας οδηγό και συνοδηγό να χτυπήσουν μεταξύ τους.  Ακόμη ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι ο  προεντατήρας ζώνης, που τεντώνει τη ζώνη ασφαλείας γύρω από τη λεκάνη.

Στον βασικό εξοπλισμό, ανήκουν ακόμη σύστημα κλιματισμού, σύστημα ήχου Composition Media με οθόνη 6,5 ιντσών, διεπαφή κινητού τηλεφώνου Bluetooth, εξωτερικοί καθρέφτες που μπορούν να ρυθμιστούν και να θερμανθούν ηλεκτρικά.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο, είναι τα καλύμματα καθισμάτων σε σχέδιο Polo Elegant, με σκούρα εσωτερική διακόσμηση Licorice Black.

Ανεβαίνοντας στη γκάμα εξοπλισμού, υπάρχουν η “πρακτική” Life,  η Style που εστιάζει στην οπτική κομψότητα και η R-Line.

Στις Life και Style, ξεχωρίζουν τα φώτα ομίχλης LED, οι ζάντες αλουμινίου Ronda 15 ιντσών, καθώς και το Digital Cockpit Pro 10,25 ιντσών.  Η έκδοση R-Line διαθέτει σπορ προφυλακτήρες και ζάντες 16 ιντσών. Επιπλέον, ένας διαχύτης σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, με ενσωματωμένους πίνακες εξάτμισης με χρώμιο στο κάτω μέρος του πίσω οχήματος.

Οι εκδόσεις Style και R-Line, που διαθέτουν πιο σπορ χαρακτήρα, θα διατίθνεται με χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά αμάξωμα, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και επιλογή προφίλ οδήγησης.

Φυσικά, το νέο Volkswagen Polo θα προσφέρεται  με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται πανοραμική ανακλινόμενη και συρόμενη ηλιοροφή, ζάντες αλουμινίου έως 17 ιντσών, σύστημα κλειδώματος χωρίς κλειδί και σύστημα εκκίνησης Keyless Access, φωνητικός έλεγχος.

Το νέο Volkswagen Polo αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Οι προτεινόμενες τιμές, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • New Volkswagen Polo
  • New Volkswagen Polo
  • New Volkswagen Polo
  • New Volkswagen Polo
  • New Volkswagen Polo
  • New Volkswagen Polo
  • New Volkswagen Polo
  • New Volkswagen Polo R-Line
  • New Volkswagen Polo R-Line
  • New Volkswagen Polo R-Line
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ