Επικαιρότητα Κόσμος

Woven City, η «έξυπνη», διασυνδεδεμένη και ενεργειακά αυτόνομη πόλη της Toyota

Η Toyota ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει στην Ιαπωνία μία «έξυπνη» πόλη που θα τροφοδοτείται ενεργειακά από υδρογόνο αποτελώντας παράλληλα ένα πλήρως διασυνδεδεμένο οικοσύστημα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show (CES) που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Λ. Βέγκας, η νέα και πλήρως διασυνδεδεμένη πόλη που σκοπεύει να δημιουργήσει η Toyota στους πρόποδες του όρους Fuji στην Ιαπωνία θα αποτελεί «ένα ζωντανό εργαστήριο αποτελώντας το σπίτι κατοίκων και ερευνητών που θα μπορούν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τεχνολογίες, όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική, τα έξυπνα σπίτια και η τεχνητή νοημοσύνη, σε πραγματικό περιβάλλον».

Με ανθρώπους, κτίρια αλλά και οχήματα που συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δεδομένων και αισθητήρων, η Toyota θα μπορέσει να δοκιμάσει στην Woven City - όπως αποκαλούν οι εμπνευστές του εγχειρήματος την «έξυπνη» αυτή πόλη - όλες τις παραπάνω τεχνολογίες απευθύνοντας παράλληλα μία ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία με εμπορικούς και ακαδημαϊκούς εταίρους, όπως επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Woven City - Toyota

«Καλωσορίζουμε όλους όσοι εμπνέονται για να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε στο μέλλον, να επωφεληθούμε από αυτό το μοναδικό ερευνητικό οικοσύστημα και να ενωθούμε στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν ολοένα και καλύτερο τρόπο ζωής και κινητικότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Akio Toyoda.

Τον σχεδιασμό της Woven City έχει αναλάβει ο Δανός αρχιτέκτονας και CEO της Bjarke Ingels Group, Bjarke Ingels, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων το 2 World Trade Center στη Ν. Υόρκη και το Lego House στη Δανία.

Woven City - Toyota

Η πόλη θα είναι πλήρως βιώσιμη διαθέτοντας κτίρια κατασκευασμένα, ως επί το πλείστον, από ξύλο για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ιαπωνικά ξύλα. Οι στέγες δε θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά, ενώ επιπλέον ενέργεια θα παράγεται με τη χρήση κυψελών που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο.

Woven City - Toyota

Για να μετακινηθούν οι κάτοικοι στους βασικούς-μεγάλους δρόμους της Woven City θα επιτρέπεται η χρήση αποκλειστικά αυτόνομων οχημάτων με μηδενικές εκπομπές. Αξίζει να σημειωθεί πως εργασίες κατασκευής της πόλης, η οποία αρχικά θα φιλοξενεί 2.000 άτομα καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 175 εκταρίων, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021, σύμφωνα με τις επίημες ξαγγελίες της Toyota στην CES 2020.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου