top icon
Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή του Cupra Born

Η Cupra ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, του Born, στο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας.

Η παραγωγή του Cupra Born σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, η οποία στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 (IAA) ανακοίνωσε μια προϊοντική ηλεκτρική επίθεση, με τη φιλοδοξία να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030. Το Born θα δώσει επίσης το παρών στο Automobile Barcelona 2021, το οποίο ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διεθνούς λανσαρίσματος του μοντέλου.

Το Born είναι το όχημα κλειδί της διεθνούς επέκτασης της Cupra. Με αυτό το νέο μοντέλο, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει το mix της στο 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας και να φτάσει σε νέες διεθνείς αγορές, ιδιαίτερα στις πιο εξηλεκτρισμένες. Το εργοστάσιο στο Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου Volkswagen για 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο «ηλεκτρικό» εργοστάσιο στην Ευρώπη. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτός από το CUPRA Born, στο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα μοντέλα, το Volkswagen ID3, το Volkswagen ID4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron.

Cupra

 

Η εταιρεία έχει αναθέσει σε μια ομάδα μηχανικών στο Zwickau την παρακολούθηση της παραγωγής του Born και τη απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας για μελλοντική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο στο Martorell. Το Cupra Born είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ακολουθεί ουδέτερη αντίληψη CO2, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το μοντέλο διαθέτει επίσης bucket καθίσματα κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά που προέρχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Cupra

 

Το 2020 η μάρκα διατήρησε την ανοδική της τάση με αύξηση 11% και 27.400 πωληθέντα οχήματα, χάρη στο Ateca και Leon καθώς και στο λανσάρισμα του Formentor, του πρώτου μοντέλου που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Το 2021 η CUPRA στοχεύει να αποδείξει ότι ο εξηλεκτρισμός και το sportiness ταιριάζουν τέλεια, με το λανσάρισμα των plug-in hybrid εκδόσεων του Formentor και του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου, του el-Born. Το Tavascan θα είναι το δεύτερο πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που θα λανσαριστεί στη αγορά το 2024.

Cupra

H Cupra θα συμμετάσχει φέτος στο ηλεκτροκίνητο off-road Πρωτάθλημα Extreme E. Επιπλέον είναι επίσημος automotive and mobility partner της FC Barcelona και premium χορηγός του World Padel Tour. H Cupra έχει δημιουργήσει μια ομάδα πρεσβευτών που μοιράζονται τις αξίες της μάρκας, όπως ο Γερμανός τερματοφύλακας Marc ter Stegen, oο ανερχόμενος σταρ του ποδοσφαίρου Ansu Fati, ο ηθοποιός του Hollywood Daniel Brühl, ο Σουηδός οδηγός αγώνων Mattias Ekström και τέσσερις από τους καλύτερους παίκτες padel στον κόσμο, μεταξύ άλλων. Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ