top icon
Επικαιρότητα

Κρίση για τη Volvo

Όπως φαίνεται, το τελευταίο διάστημα δεν περνάνε κρίση μόνο οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αλλά και οι εταιρίες αυτοκινήτων.

Όπως φαίνεται, το τελευταίο διάστημα δεν περνάνε κρίση μόνο οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αλλά και οι εταιρίες αυτοκινήτων. Ο λόγος για τη Volvo που, σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων ετοιμάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα να περάσει σε δεύτερη φάση απολύσεων, μέσα σε λίγους μήνες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 6.000. Από αυτούς περισσότερες από 4.000 εργαζομένων εργάζονται στα εργοστάσια της Σουηδίας, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από, τις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία.  
 
Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος και αντιστοιχεί σχεδόν στο ¼ του συνολικού αριθμού εργαζομένων της εταιρίας. Όσο για τους λόγους, δεν σχετίζονται απαραίτητα με τη διαφαινόμενη κρίση στη Γουόλ Στριτ. Το σίγουρο είναι ότι ήδη έχει ξεκινήσει να εκπονείται ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά και κατασκευαστικά κόστη, αυξάνοντας ταυτόχρονα την κερδοφορία. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει αντίκτυπος στη γκάμα των μοντέλων -αν θα διακοπεί η παραγωγή ορισμένων σειρών- με βάση όμως το συνολικό αριθμό των απολύσεων, μία τέτοια εξέλιξη δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ