top icon
Επικαιρότητα

LA Auto Show: Mercedes CLS

Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει και επίσημα τη νέα Mercedes CLS.

Την Έκθεση του Λ. Άντζελες στις ΗΠΑ επέλεξε η Mercedes προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη νέα CLS, ένα αυτοκίνητο που θα συναντήσει στο δρόμο του το Audi A7 αλλά και την Porsche Panamera. Βασιζόμενη στο δάπεδο της Ε-Class, η γκάμα της νέας 4θυρης CLS θα συμπληρωθεί σε έναν χρόνο από σήμερα από την κορυφαία έκδοση «53» την οποία θα επιμεληθεί φυσικά η AMG. Σε εμφάνιση, αλλά κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά της μέρη. Έως τότε, η κορυφαία εκδοχή της θα είναι η «450», η οποία θα τροφοδοτείται από ένα mild hybrid  σύστημα κίνησης, τόσο στην πισωκίνητη όσο και στην τετρακίνητη έκδοση 4Matic, αποτελούμενο από έναν 6κύλινδρο εν σειρά 3λιτρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 362 σταθερά από τις 5.100 έως και τις 6.000 σ.α.λ. και ένα ηλεκτρικό μοτέρ-γεννήτρια (ΕQ Boost) σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V που προσθέτει 21 επιπλέον ίππους.

Κομμάτι του 48βολτου ηλεκτρικού κυκλώματος της εν λόγω έκδοσης θα είναι και το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά την πέδηση, το οποίο θα τροφοδοτεί με επιπλέον ρεύμα τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου του αυτοκινήτου –η παραδοσιακή 12βολτη μπαταρία παραμένει ως είχε. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η επιτάχυνση από στάση της νέας CLS450 ολοκληρώνεται σε μόλις 4,8 δλ. με την τελική να περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα.

Χωρίς να έχει ακόμα τίποτα επισημοποιηθεί, βέβαιο θεωρείται πως η νέα Mercedes CLS θα διατίθεται από τον επόμενο χρόνο στις εκδόσεις «400», η οποία θα κινείται μόνο από τον θερμικό 3λιτρο βενζινοκινητήρα της «450» και «350», η οποία με τη σειρά της θα κινείται από έναν πρωτοεμφανιζόμενο 2λιτρο βενζινοκινητήρα αγνώστων προς το παρόν λοιπών τεχνικών στοιχείων. Παρούσες θα είναι και οι πετρελαιοκίνητες «350d» και «400d», οι οποίες θα φιλοξενούν έναν 6κυλινδρο εν σειρά κινητήρα με χωρητικότητα 2,9 λίτρων και μη κατονομαζόμενη προς το παρόν ισχύ και ροπή.

Η κορυφαία, πάντως, έκδοση «53» αναμένεται να αποτελεί επί της ουσίας μια «βιταμινούχα» παραλλαγή της «450», με την ισχύ του 6κύλινδου και της μονάδας EQ Bost να σκαρφαλώνουν πολύ κοντά στο άτυπο φράγμα των 450 ίππων. Σε κάθε περίπτωση, οι κινητήριες μονάδες όλων των εκδόσεων συνεργάζονται ήδη ή θα συνεργάζονται στο εγγύς μέλλον με ένα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-tronic της Mercedes.

Φυσικά και η νέα CLS θα διατίθεται με ένα… κατεβατό συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ανάμεσα στα οποία καταφέρνει κανείς να ξεχωρίσει τα Active Distance Assist DISTRONIC, Active System Assist, Actove Speed Limit Assist, Active Brake Assist με σύστημα cross traffic, Evasive Steering Assist Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist κ.α._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ