top icon
Επικαιρότητα

Η ιστορία του αυτοκινήτου της σειράς «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Το τιρκουάζ Seat Marbella με το οποίο κυκλοφορεί στους Παξούς ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη πολυσυζητημένη σειρά «Maestro», κατακτά τις καρδιές των τηλεθεατών, ενώ μας θυμίζει και μια σπάνια συνεργασία.

Η πολυαναμενόμενη νέα σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτηκατάφερε να καθηλώσει το κοινό από το πρώτο της επεισόδιο σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και μεγάλη αναγνώριση.

Στην υπόθεση, ο Ορέστης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.

«Maestro»

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, τις εντυπώσεις έκλεψε και ένα λιλιπούτειο τιρκουάζ μικρό αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί το μέσο μεταφοράς του Ορέστη στη σειρά. Αρχικά οι περισσότεροι τηλεθεατές νόμισαν πως το εν λόγω αυτοκίνητο είναι ένα Fiat Panda, ωστόσο τα φαινόμενα απατούν.

Το τιρκουάζ μικρό αυτοκίνητο που βλέπουμε στο «Maestro» ονομάζεται Marbella και είναι ένα μοντέλο της Seat το οποίο κατασκευαζόταν από το 1980 έως το 1986 στην Pamplona της Ισπανίας. Η αρχική του ονομασία βέβαια ήταν Seat Panda και άπαντες μπορούν να κατανοήσουν τον λόγο. Η Seat είχε συνάψει συνεργασία με την Fiat, για να υπάρχει κοινή παραγωγή, ωστόσο το 1983 η συνεργασία διακόπηκε.

«Maestro»

Για να διαφοροποιηθεί από το “αδερφάκι” του Fiat Panda η Seat άλλαξε την μάσκα, ενώ συγχρόνως πραγματοποίησε και κάποιες μικρές αισθητικές αλλαγές. Τα μηχανικά μέρη του Seat Marbella ωστόσο προέρχοταν από την Fiat. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 903 κ.εκ. απέδιδε 40 ίππους, ενώ το αμάξωμα είχε βάρος μόλις 680 κιλά.

Το Seat Marbella ξαφνικά μέσα από την μικρή οθόνη έγινε διάσημο στη χώρα μας, χάρη στη σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ωστόσο η φήμη του θα επεκταθεί και εκτός συνόρων. Ο λόγος είναι πως από τις 19 Δεκεμβρίου το Seat Marbella θα βρίσκεται και στο Netflix, καθώς η παγκόσμια δημοφιλής πλατφόρμα πήρε τα δικαιώματα προβολής της εν λόγω σειράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ