top icon
Επικαιρότητα

Μazda SkyActive-D Clean Diesel

Πολύ καλά είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την αποδοχή της τεχνολογίας SkyActive-D Clean Diesel, που εδώ και λίγο καιρό έχει δρομολογήσει η Μazda στην παγκόσμια αγορά.

Πολύ καλά είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την αποδοχή της τεχνολογίας SkyActive-D Clean Diesel, που εδώ και λίγο καιρό έχει δρομολογήσει η Μazda στην παγκόσμια αγορά.
 
Καταρχήν η εταιρεία έχει καταφέρει να σπάσει ένα «άβατο» στην αγορά της Ιαπωνίας, που εδώ και δεκαετίες απέχει με επιμονή από τη χρήση της πετρελαιοκίνησης. Αξίζει νμα αναφέρουμε ότι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου οι πωλήσεις των diesel μοντέλων καταλαμβάνουν μόλις το 0,4% του συνόλου της αγοράς της.
 
Όμως, η «καθαρή» τεχνολογία των νέων πετρελαιοκινητήρων της Mazda τείνει να ανατρέψει τα δεδομένα, αφού 4 από τα 5 CX-5 που πωλούνται στη χώρα φέρουν τον SKYACTIV-D κινητήρα των 2.2 λίτρων.
 
Έδαφος επίσης κερδίζουν, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, οι πωλήσεις του Μazda6 Sedan και Tourer με την προσθήκη του συστήματος ανάκτησης ενέργειας i-ELOOP, που εξοικονομεί έως και 10% στην κατανάλωση καυσίμου.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ