top icon
Επικαιρότητα

Mercedes C-Class: 2015 World Car of the Year

Το γερμανικό σεντάν κατέκτησε μια ακόμα πολύ σημαντική διάκριση.

Το γερμανικό σεντάν κατέκτησε μια ακόμα πολύ σημαντική διάκριση.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης ανακοινώθηκαν οι νικητές του καταξιωμένου πλέον ανά τον κόσμο θεσμού «World Car Awards» για το 2015. Από την αρχική λίστα των 24 υποψήφιων μοντέλων, ξεχώρισαν αρχικά 12 αυτοκίνητα, με την τελική φάση του θεσμού να καταλήγει σε τρεις φιναλίστ, που για φέτος ήταν το Ford Mustang, το VW Passat και η Mercedes C-Class. Στο θεσμό του «World Car Awards» συμμετέχουν σήμερα 75 εκπρόσωποι του αυτοκινητικού Τύπου από 22 διαφορετικές χώρες του κόσμου, οι οποίοι και ανέδειξαν το μεσαίο… αστέρι της Στουτγάρδης ως τον φετινό νικητή της κατηγορίας «2015 World Car of the Year». Σύμφωνα με το σκεπτικό των κριτών, «η νέα Mercedes C-Class διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά πολυτέλειας, άνεσης, ασφάλειας και ποιότητας σε συνδυασμό με άριστα οδικά χαρακτηριστικά».

Επί της διαδικασίας, αξίζει να αναφέρουμε πως για τη συμμετοχή του στο φετινό θεσμό κάθε υποψήφιο μοντέλο έπρεπε να είναι διαθέσιμο προς πώληση σε δύο τουλάχιστον ηπείρους ανά την υφήλιο κατά την περίοδο που μεσολαβεί από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2015. Θυμίζουμε πως για τις δέκα προηγούμενες χρονιές, οι νικητές του θεσμού του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς ήταν κατά σειρά οι εξής: Audi A3, VW Golf, VW Up!, Nissan Leaf, VW Polo, VW Golf, Mazda2, Lexus LS460, BMW σειρά 3 και Audi A6.

Για το 2015, η Mercedes κατάφερε να αποσπάσει δύο ακόμα διακρίσεις στα πλαίσια του «World Car Awards»  και συγκεκριμένα την πρώτη θέση στις κατηγορίες «WorldLuxury Car» και «World Performance Car» με τις νέες S-Class και AMG GT, αντίστοιχα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ