top icon
Επικαιρότητα

Mercedes E-Class Estate

Έπειτα από το λανσάρισμα των E-Class Sedan και Coupe η Mercedes παρουσιάζει την τρίτη εκδοχή του μεγάλου της μοντέλου, τη στέισον.

Έπειτα από το λανσάρισμα των E-Class Sedan και Coupe η Mercedes παρουσιάζει την τρίτη εκδοχή του μεγάλου της μοντέλου, τη στέισον. Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, αυτός ο παρεξηγημένος τύπος αμαξώματος δείχνει ιδιαίτερα κομψός, καθώς διατηρεί τα γνωστά χαρακτηριστικά της γερμανικής λιμουζίνας, τα οποία «δένουν» αρμονικά με τον όγκο του πίσω μέρους. Αναφερόμενοι σε αυτό, πρέπει να σημειωθεί ότι ο χώρος αποσκευών της Estate ξεκινά από τα 695 λίτρα, ενώ με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.950.
 
Επιπλέον, έχοντας δώσει προτεραιότητα στην πρακτικότητα, η Mercedes εξοπλίζει το στέισον μοντέλο της με στάνταρντ ηλεκτρομηχανικά ανοιγόμενη 5η πόρτα, αλλά και προς τα πάνω συρόμενο ρολό εταζέρας. Εκτός, όμως, από πρακτικές λύσεις, η E-Class Estate προσφέρει στον ιδιοκτήτη της τη δυνατότητα να έχει 7μελές… πλήρωμα από τη στιγμή που αυτός θα επιλέξει από τον προαιρετικό εξοπλισμό τις δύο επιπλέον (παιδικές) θέσεις που αναδιπλώνονται αντίθετα με τη φορά κίνησης από το πάτωμα του χώρου αποσκευών. Γενικά, πάντως, ο εξοπλισμός (στάνταρντ και προαιρετικός) είναι υπερπλήρης και καλύπτει όλες τις ανάγκες σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.
 
Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, η E-Class Estate δε διαφοροποιείται από τις άλλες δύο γνωστές εκδόσεις, αν και το βάρος της είναι συγκριτικά αυξημένο. Εφόσον το επιδιώξει ο οδηγός της μπορεί να κινηθεί με επιθετικό στιλ, θα εντυπωσιάσει όμως περισσότερο με την άνεση της ανάρτησής της που διαθέτει συνεχώς προσαρμοζόμενα αμορτισέρ.
 
Από πλευράς βενζινοκινητήρων, η παλέτα ξεκινά με τους δύο 4κύλινδρους τούρμπο των 1,8 λίτρων με ισχύ 184 (E 200 CGI) και 204 ίππους (E 250 CGI), ακολουθούν ο V6 των 3,5 λίτρων με τους 292 ίππους (E 350 CGI) και ο V8 των 5,5 λίτρων (Ε 500) με τους 388, για να κλείσει το πρόγραμμα το κορυφαίο μηχανικό σύνολο (επίσης V8) των 6,2 λίτρων της Ε 63 AMG με τους 525 ίππους.
 
Πρεμιέρα στην Ελλάδα το Νοέμβριο, με τις Ε 350 CGI και E 500 και αναμονή έως το Φεβρουάριο του 2010 για τις δύο 4κύλινδρες εκδοχές και την AMG. Οι τιμές ξεκινούν από 51.200 ευρώ._Σ.Π.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ