top icon
Επικαιρότητα

Mitsubishi: το cX στην παραγωγή

Λίγες εβδομάδες ύστερα από την επίσημη πρώτη εμφάνισή του στη Φρανκφούρτη, το πρωτότυπο compact SUV «cX» πήρε την έγκριση από τους ιθύνοντες της Mitsubishi για να περάσει στο επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από τη μαζική παραγωγή του.
 
Το αμάξωμα -συνολικού μήκους 4,1 μέτρων- διακρίνεται από τις δυναμικές γραμμές και τους μεγάλους τροχούς των 19 ιντσών, ενώ φέρει και τη νέα μάσκα που αποτελεί το νέο εταιρικό «σήμα κατατεθέν» της Mitsubishi.
 
Το concept cX είναι εφοδιασμένο με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ κάτω από το καπό του υπάρχει ένας κινητήρας diesel 1.8 λίτρων, με υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας. Η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του νέου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη «SST» (Sport Shift Transmission).
 
Εξαιτίας του εξελιγμένου καταλύτη και του φίλτρου μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων στο σύστημα εξάτμισης, το concept cX εναρμονίζεται με τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων «Euro 5». Για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του μοντέλου έχουν χρησιμοποιηθεί οικολογικά υλικά, ενώ ορισμένα από τα πλαστικά μέρη είναι καμωμένα από φυτικές ρητίνες.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ