top icon
Επικαιρότητα

Μόνο ηλεκτρικά θα κατασκευάζει η Mini από το 2030

Πολύ σύντομα η Mini θα ανακοινώσει και επίσημα το νέο στρατηγικό της πλάνο που θα περιλαμβάνει την ολοκληρωτική στροφή της στην πρίζα από το 2030 και εξής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Automotive News που μένει να επιβεβαιωθούν και επίσημα τα προσεχή 24ώρα, η Mini, μέλος του BMW Group, αναμένεται να ανακοινώσει την πλήρη στροφή της στην ηλεκτροκίνηση καθώς σκοπεύει να μετατραπεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2030 και μετά.

Η εμβληματική βρετανική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το τελευταίο νέο μοντέλο της που θα κινείται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2025, στοχεύοντας, συμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το 2027 και μετά το 50% των πωλήσεών της να απαρτίζεται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Oliver Zipse πρόκειται να ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, παράλληλα με την ετήσια έκθεση του ομίλου, στις 17 Μαρτίου.

Μετά την επισημοποίηση των παραπάνω σχεδίων, η Mini θα «συμπορευθεί» με το ηλεκτρικό πλάνο ανάπτυξης που ανακοίνωσαν πρόσφατα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford Ευρώπης, η βρετανική επίσης Bentley και Jaguar καθώς και η σουηδική Volvo, παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για την πλήρη εξηλεκτρισμό της μοντέλων της.

Αυτή τη στιγμή η Mini διαθέτει στις τάξεις της ένα μόλις ηλεκτρικό μοντέλο, το Mini Cooper SE.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ