top icon
Επικαιρότητα

nanoFlowcell AG: Nέο coupe concept

H εταιρεία από το Liechtenstein μας ετοιμάζει και δεύτερη έκπληξη για τη Γενεύη, δημοσιεύοντας φωτογραφία από ένα νέο coupe concept, με το σύνθημα new kid in town.

H εταιρεία από το Liechtenstein μας ετοιμάζει και δεύτερη έκπληξη για τη Γενεύη, δημοσιεύοντας φωτογραφία από ένα νέο coupe concept, με το σύνθημα new kid in town. Περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός αυτής της μίας και μοναδικής εικόνας, δεν υπάρχουν προς το παρόν.

Όπως ήδη γνωρίζετε, την προηγούμενη εβδομάδα η nanoFlowcell AG ανακοίνωσε πως στη Γενεύη θα παρουσιάσει επίσημα το αμιγώς ηλεκτρικό Quant F. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα σπουδή, που βασίζεται στο μοντέλο Quant E, το οποίο η μικρή σε μέγεθος nanoFlowcell παρουσίασε επίσημα πριν έναν περίπου χρόνο. Σε σχέση με το «E», το νέο «F» διαθέτει βελτιώσεις τόσο στον σχεδιασμό, όσο και κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του, οι οποίες αυξάνουν όχι μόνο την απόδοση, αλλά και την αυτονομία κίνησης, όντας και αυτό ένα ηλεκτρικό όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, το νέο Quant F διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης αυτόματο, με δύο μόλις σχέσεις, ενώ, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό του είδους, ο οποίος χρησιμοποιεί συμβατικές κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο και οξυγόνο, είναι εφοδιασμένο με ένα πρωτοποριακό σύστημα οξείδωσης και αναγωγής για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας, βασιζόμενο σε δύο ιοντικά υγρά, ένα με θετικό φορτίο και ένα με αρνητικό, τα οποία αποθηκεύονται σε δύο δεξαμενές με συνολική χωρητικότητα 500 λίτρων.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα των 5,25 μ., το οποίο μπορεί άνετα να φιλοξενήσει τέσσερις ενήλικους, εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης της τάξης των 800 χλμ. σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ενώ το πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής ενέργειας αποδίδει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.090 ίππους εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα! Και όλα αυτά, με την εξέλιξη του Quant F να βρίσκεται ακόμα… εν εξελίξει, κάτι που ενδεχομένως να προμηνύει ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης και την αυτονομία. Από εκεί και πέρα, το νέο Quant F μπορεί να μεταφέρει την ισχύ του τόσο στους πίσω, όσο και στους τέσσερις τροχούς με την βοήθεια ισάριθμων ηλεκτροκινητήρων, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις και συνθήκες οδήγησης. Επίσης, γα βελτιωμένη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, οι ιθύνοντες της nanoFlowcell τοποθέτησαν στο νέο Quant F μια «πτυσσόμενη» αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία «ανεβαίνει» όταν το 4θεσιο μοντέλο κινείται με ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ