top icon
Επικαιρότητα

Νέα BMW Z4 έως το 2020

Τον αντικαταστάτη της ανοιχτής Z4 ευελπιστεί να παρουσιάσει ο Βαυαρός κατασκευαστής έως τα τέλη της δεκαετίας. Σε συνεργασία με την Toyota, όμως!

Τον αντικαταστάτη της ανοιχτής Z4 ευελπιστεί να παρουσιάσει ο Βαυαρός κατασκευαστής έως τα τέλη της δεκαετίας. Σε συνεργασία με την Toyota, όμως!

Την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος εξέλιξης της BMW μιλώντας σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού τύπου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Klaus Froehlich, οι Βαυαροί αναμένεται να… μοιραστούν το –ούτως ή άλλως- αυξημένο κόστος εξέλιξης της νέας, ανοιχτής Ζ4 με τους Ιάπωνες της Toyota, με τους οποίους έχουν ήδη αρχίσει εκτενείς «συνέργειες», οι οποίες εστιάζονται, εκτός από την εξέλιξη μιας κοινής πλατφόρμας στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων, στους τομείς των ηλεκτρικών κινητήριων μονάδων αλλά και των εξαρτημάτων χαμηλού βάρους. Η προσπάθεια περιορισμού του κόστους υπαγορεύεται από τη μειωμένη εμπορική απήχηση ενός ανοιχτού 2θέσιου μοντέλου. Και ειδικότερα, στη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά του κόσμου, την Κίνα, όπου η υψηλοί δείκτες περιβαλλοντικής μόλυνσης επιβάλλουν σημαντικούς περιορισμούς στη χρήση ανοιχτών αυτοκινήτων. Αλλά και στην Ευρώπη, η κατηγορία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη… κατάσταση, κάτι που μάλλον πρέπει να αποδοθεί στην περιρρέουσα στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου οικονομικής ύφεσης.

Για του λόγου το αληθές, τη χρονιά που μας πέρασε οι πωλήσεις της BMW Ζ4 συρρικνώθηκαν σε ποσοστό 11% αγγίζοντας μόλις τις 5.300 μονάδες. Σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι επιδόσεις της και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με τις ταξινομήσεις του μοντέλου να «πέφτουν» το 2014 στις 2.150 μονάδες (-13% σε σχέση με το 2013). Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο… αγκάθι για τους Βαυαρούς της BMW δεν είναι άλλο από τον ομοεθνή ανταγωνισμό και ειδικότερα από TT της Audi, οι εμπορικές προσδοκίες του οποίου, σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της αγοράς, αναμένεται να υπερβούν σε ετήσια βάση τις 40.000 μονάδες και για τους δύο διαθέσιμους τύπους αμαξώματος (κουπέ και κάμπριο)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ