top icon
Επικαιρότητα

Νέα Porsche 911 Turbo S

Την κορυφαία από κάθε πλευρά έκδοση «S» της νεότερης οικογένειας «911 Turbo» παρουσιάζει σε λίγες μόλις ημέρες η γερμανική εταιρεία, στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης.

Την κορυφαία -από κάθε πλευρά- έκδοση «S» της νεότερης οικογένειας «911 Turbo» παρουσιάζει σε λίγες μόλις ημέρες η γερμανική εταιρεία στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης. Στο πίσω μέρος του αμαξώματος φιλοξενείται ο γνωστός μπόξερ κινητήρας των 3,8 λίτρων με τους δύο υπερσυμπιεστές μεταβλητής γεωμετρίας αποδίδοντας για την περίσταση 530 ίππους και ροπή που ξεπερνά τα 71 χλμ.! Ως αποτέλεσμα, η τυπική επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,3 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει… εύκολα τα 315 χλμ./ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μόλις ανακοίνωσε η Porsche.
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κινητήρας της Turbo S συνεργάζεται αποκλειστικά με το εξελιγμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) των Γερμανών. Από πλευράς εξοπλισμού, τέλος, τόσο η έκδοση Coupe όσο και η αντίστοιχη Cabriolet, θα είναι εφοδιασμένες κυριολεκτικά με τα… πάντα, αφού όλα τα προαιρετικά στοιχεία των «απλών» 911 Turbo, στην περίπτωση της Turbo S, είναι στάνταρ.
 
Για όσους ανυπόμονους, αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο υπερ-όπλο των Γερμανών θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τον προσεχή Μάιο. Όσο για τις τιμές πώλησης, οι μόνες –έως τώρα- επίσημες ανακοινώσεις αφορούν το κόστος των δύο διαθέσιμων εκδόσεων στη Γερμανική και μόνο αγορά (173.241 ευρώ για την Coupe και 184.546 ευρώ για την Cabriolet, συμπεριλαμβανομένων των φόρων παρακαλώ!). _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ