top icon
Επικαιρότητα

Νέο concept της Toyota στη Γενεύη!

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο πόλης, το οποίο αναμένεται να δώσει μια νέα διάσταση στην κατηγορία των καθαρών αυτοκινήτων.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης ένα επαναστατικό νέο πρωτότυπο μοντέλο πόλης, το οποίο αναμένεται να δώσει μια νέα διάσταση στην κατηγορία των καθαρών αυτοκινήτων.

Στη λιτή ανακοίνωση που η ιαπωνική εταιρεία έδωσε πριν λίγες μόλις μέρες στη δημοσιότητα, συνοδευόμενη από μια και μόνο φωτογτραφία/σκίτσο του μοντέλου, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση της, η οποία θα αποτελεί μια ολιστική σπουδή για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ενός αυτοκινήτου πόλης. Το νέο FT-Bh, όπως θα ονομάζεται, θα είναι ένα πλήρως υβριδικό μοντέλου, με ιδιαίτερα χαμηλό βάρος, το οποίο κατασκευάστηκε με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Τόσο σε σχέση με την κυκλοφορία του, όσο και με την κατασκευή του.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, το νέο FT-Bh έχει κατασκευαστεί αγνοώντας ηθελημένα κάθε είδους περίπλοκης διαδικασίας παραγωγής, καθώς και ακριβών υλικών, όπως για παράδειγμα τα ανθρακονήματα, δίνοντας βάρος στην υιοθέτηση απλών και δοκιμασμένων στο παραλθόν κατασκευαστικών πρακτικών, π[ου μειώνουν το κόστος και την περιπλοκότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, θα πρόκειται για μια «βιώσιμη» πρόταση, με πρωτοποριακό ωστόσο ντιζάιν, το οποίο κάλλιστα θα μπορεί σύντομα να ενταχθεί στη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Την ίδια στιγμή, στο περίπτερο της Toyota στην ελβετική μεγαλούπολη το παρόν θα δώσουν επίσης το νέο υβριδικό Toyota Yaris με τον νέο 1.500αρη κινητήρα, καθώς και την ευρωπαϊκή παραλλαγή του πολυσυζητημένου της κουπέ, GT 86. Την ίδια στιγμή, στο stand της θα εκτεθούν και τα πρωτότυπα NS4 (βλ. Έκθεση Ντιτρόιτ) και FCV-R, το οποίο υιοθετεί την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ