top icon
Επικαιρότητα

Νέο ελαστικό για SUV από τη Michelin

Η γκάμα των «εκτός δρόμου» ελαστικών της Michelin, υπό το γενικό τίτλο «Latitude», εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με το νέο μοντέλο Latitude Cross

Η γκάμα των «εκτός δρόμου» ελαστικών της Michelin, υπό το γενικό τίτλο «Latitude», εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με το νέο μοντέλο Latitude Cross, που απευθύνεται σε οδηγούς με περισσότερες offroad… ανησυχίες από το συνηθισμένο, κάτι που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε οδηγώντας σε δύσβατα εδάφη της ορεινής Κορινθίας.
 
Μετά τα Latitude Sport (απευθύνονται σε πολυτελή πανίσχυρα SUV για κίνηση σχεδόν αποκλειστικά στην άσφσλτο) και τα Latitude Tour HP (90% ασφάλτινο–10% χωμάτινο), το Cross είναι κατασκευασμένο και προορισμένο να κινείται κατά το 65% της ζωής του στην άσφαλτο και για το 35% εκτός δρόμου, σε χώμα, χιόνι, λάσπη ή γρασίδι. Ο σχεδιασμός του πέλματος θυμίζει αρκετά χειμερινό ελαστικό, αφού οι αυλακώσεις είναι εξίσου πολλές, ενώ το ασύμμετρο design έχει χαρακτηριστικά που μειώνουν τόσο το θόρυβο, όσο και την κατανάλωση καυσίμου, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό.
 
Τρία είναι, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά που τονίζει ο κατασκευαστής του: το ειδικό σκάλισμα «Mud Catcher» με τις πολλές ακμές για καλή ελκτικότητα σε μαλακό έδαφος, την τεχνολογία «Silent Tread Design» με την κυρτή μορφή των κυβιδίων γόμας για χαμηλό θόρυβο και, τέλος, το μίγμα «Terrain Proof» της γόμας, που εμφανίζει μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα από πέτρες και γενικώς μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις.
 
Το Latitude Cross παράγεται σε δείκτη ταχύτητας Τ, διάμετρο από 15 ως 18 ίντσες, σήμανση M+S και απευθύνεται στους περισσότερους τύπους τετρακίνητων οχημάτων, όπως τα Compact SUV, τα οικογενειακά 4×4, βαριά πολυτελή SUV ή ακόμη και Pick Up οχήματα. Η διάθεσή του στην αγορά έχει ήδη αρχίσει._Σ.Λ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ