top icon
Επικαιρότητα

Νέο Fiat Doblo

Το νέο Fiat Doblo είναι σχεδιασμένο από την αρχή, διαθέτει νέους οικολογικούς κινητήρες και εφαρμόζει πιο εξελιγμένες τεχνολογίες.

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, που σημείωσε σχεδόν 1.000.000 πωλήσεις, το νέο είναι σχεδιασμένο από την αρχή, διαθέτει νέους οικολογικούς κινητήρες και εφαρμόζει πιο εξελιγμένες τεχνολογίες.
Η χρήση μιας εντελώς νέας πλατφόρμας με μεταξόνιο 2.755 χλστ. (το μεγαλύτερο στην κατηγορία) εξασφάλισε ακόμα μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες, χώρο αποσκευών 790 λίτρων, αλλά και πολλαπλούς τρόπους διαμόρφωσης του εσωτερικού με καθίσματα που μπορούν να αναδιπλωθούν ή να προσαρμοστούν στις εκάστοτε ανάγκες. Παράλληλα στο νέο Doblo τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας εξασφαλίζουν την προστασία των επιβατών, ενώ οι μειωμένες εκπομπές CO2 (129 γρ./χλμ. με τον 1.3 Multijet 90 hp, η χαμηλότερη τιμή στην κατηγορία του) σέβονταιτο περιβάλλον.

Το νέο Fiat Doblo θα είναι διαθέσιμο αρχικά με 4 κινητήρες: έναν ατμοσφαιρικό βενζίνης 1,4 λίτρων 95 ίππων και τρεις turbodiesel Multijet 90, 105 και 135 ίππων. Στο μέλλον στην γκάμα θα προστεθεί ένας Natural Power κινητήρας με διπλό καύσιμο (βενζίνη και μεθάνιο), καθώς και ένας ακόμη κινητήρας turbodiesel συνδυασμένος με ημιαυτόματο κιβώτιο Dualogic.

Η γκάμα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 4 και Euro 5, ενώ προσφέρει στάνταρ το σύστημα Start&Stop, που διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του κινητήρα μόλις το αυτοκίνητο σταματήσει στο φανάρι ή την κίνηση για περιορισμό της κατανάλωσης και κατά συνέπεια της εκπομπής ρύπων.

Tο νέο Doblo διαθέτει τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η πίσω ανάρτηση διπλού συνδέσμου (Bi-Link) με ρυθμίσεις ανάλογα με τον τύπο της έκδοσης και τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται να εξυπηρετήσει. Η ασφαλής οδική συμπεριφορά εξασφαλίζεται με την χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, όπως ABS με ηλεκτρονικό κατανεμητή πίεσης EBD και πάνω από όλα με ESP συνδυασμένο με σύστημα ελέγχου εκκίνησης στην ανηφόρα (hill-holder), που διατηρεί αυξημένη την πίεση στο υδραυλικό σύστημα των φρένων για μερικά δεύτερα μόλις ο οδηγός αφήσει το μεσαίο πεντάλ για ομαλή και ασφαλή εκκίνηση. Το σύστημα προσφέρεται ως στάνταρ.

Η παρουσίαση του νέου Doblo συνοδεύεται και από αυτή του νέου επαγγελματικού Doblo Cargo. Ο χώρος φόρτωσης είναι ακόμα μεγαλύτερος: εσωτερικό μήκος μέχρι 2,2 μ., πλάτος μεταξύ των θόλων 1,23 μ., όγκος φόρτωσης από 3,4 έως 4,2 κυβικά μέτρα, ωφέλιμο φορτίο από 750 έως 1.000 κιλά, μικτή κατανάλωση 4,8 λτ/100 χλμ. και αυτονομία 1.250 χλμ. (με τον 1,3 Multijet).

Η γκάμα του Doblo Cargo είναι διαθέσιμη με 7 τύπους αμαξώματος: Van κοντού και μακριού μεταξονίου, Van υψηλής οροφής, κοντού και μακριού μεταξονίου 5θέσιου Combi και εντελώς νέας κοντής και μακριάς κλειστής έκδοσης.

Το νέο επιβατικό Fiat Doblo και το επαγγελματικό Fiat Doblo Cargo στην ελληνική αγορά αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ