top icon
Επικαιρότητα

Νέο pick-up μοντέλο ετοιμάζει η PSA

Το όλο εγχείρημα θα πάρει σάρκα και οστά σε συνεργασία με την κινεζική ChangAn Automobile.

Η τεχνολογική σύμπραξη ανάμεσα στους δύο ομίλους δεν είναι νέα, καθώς η υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας-συνεργασίας επισημοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι δύο μεριές θα εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα εγκατασταθεί ένα νέο pick-up μοντέλο για λογαριασμό του γκρουπ PSA, το οποίο αρχικά θα διατεθεί στην αγορά της Κίνας. Αργότερα, όπως διαβεβαιώνουν οι δύο μεριές, θα πωλείται και εκτός Κίνας σε αγορές όμως που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί από τους Γάλλους της PSA.

«Το μοντέλο αυτό θα σηματοδοτήσει την επάνοδο μας στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Στρατηγικής της PSA, Patrice Lucas.

Αυτή τη στιγμή, τα pick up μοντέλα αντιπροσωπεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο το 1/5 περίπου της κατηγορίας των LCV μοντέλων, οι πωλήσεις των οποίων τη χρονιά που μας πέρασε ξεπέρασαν τις 14 εκ. μονάδες.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Peugeot διαθέτει στις τάξεις της ένα pick up μοντέλο, το οποίο όμως είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στις κατά τόπου αγορές της Αφρικής. Είναι κατασκευασμένο δε σε συνεργασία με την κινεζική Dongfeng βασιζόμενο στο δάπεδο της πρώτης γενιάς του Nissan Navara (D22) του 1997 (βλ. φωτογραφία που ακολουθεί)._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ