top icon
Επικαιρότητα

Nissan: Ανάκληση αυτοκινήτων

Η ιαπωνική εταιρεία προχωρεί στην ανάκληση 2.560.000 οχημάτων παγκοσμίως

Από αυτά 1,02 εκ. βρίσκονται στην Ιαπωνία, 700.000 στην Βόρειο Αμερική και 460.000 στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα η κεντρική αντιπροσωπεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η εταιρία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. ως επίσημος αντιπρόσωπος της Nissan Motor Cο., ανακοινώνει ότι λόγω πιθανής βλάβης του αισθητήρα φάσης είναι δυνατό να παρουσιαστούν διακοπές στην λειτουργία του κινητήρα ορισμένων μοντέλων, Almera, Primera, & X-Trail που έχουν κατασκευαστεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2002.
Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών θα κληθούν εγγράφως για την αντικατάσταση του ηλεκτρονικού αυτού εξαρτήματος. Ο χρόνος της αντικατάστασης είναι περίπου μία ώρα και θα γίνεται δωρεάν.
Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θέλει να διαβεβαιώσει τους κατόχους των εν λόγω αυτοκινήτων ότι η πιθανή αυτή βλάβη δεν επηρεάζει την ασφάλεια των επιβατών.»

Το αναμενόμενο κόστος για την εταιρεία, παγκοσμίως, ανέρχεται σε 120 εκ. ευρώ και ένα μέρος του θα καλυφθεί από τους κατασκευαστές του ανταλλακτικού. Η κίνηση αυτή αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη ανάκληση εντός Ιαπωνίας, με την μεγαλύτερη να είναι πάλι της Nissan το 1996 με 1,05 εκ. οχήματα. Το πρόβλημα, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, ίσως και να συνδέεται με τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης των γραμμών παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια. _K.Φ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ