top icon
Επικαιρότητα

Northvolt: Παραγγελία μπαταριών ύψους 11,7 δις ευρώ από το VW Group

Η Northvolt και το VW Group ανακοίνωσαν το επόμενο βήμα στη μεταξύ τους συνεργασία με την πρώτη να αναλαμβάνει από τον γερμανικό όμιλο μία παραγγελία μπαταριών συνολικής αξίας 11,7 δις ευρώ.

Η Northvolt και το VW Group επεκτείνουν σήμερα τη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 2019. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του σκανδιναβού κατασκευαστή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, η νέα συνεργασία θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο gigafactory της Northvolt που έχει την έδρα του στη Σουηδία, το οποίο θα επεκταθεί περαιτέρω προκειμένου να υποστηρίξει μια συνδυασμένη παραγγελία μπαταριών αξίας 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και όλα όσα έγιναν γνωστά στα πλαίσια της Power Day του VW Group που ολοκληρώθηκε προ ολίγων ωρών, η Northvolt επιλέγεται από τον γερμανικό όμιλο ως στρατηγικός προμηθευτής του στην Ευρώπη.

Συνολικά, η Northvolt έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα συμβόλαια αξίας άνω των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίω.

«Η VW είναι βασικός επενδυτής, πελάτης και συνεργάτης μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με στόχο να τους παρέχουμε την πιο “πράσινη μπαταρία” στον πλανήτη στο πλαίσιο της επέκτασης του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων της», δήλωσε ο προερχόμενος από την Tesla, Peter Carlsson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος σήμερα της Northvolt.

Με την ενοποίηση της παραγωγής μπαταριών στο gigafactory της Northvolt Ett, οι δύο εταίροι θα επιτύχουν περαιτέρω οικονομίες κλίμακας, εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό κόστος αλλά και το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον κόσμο στην παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Σουηδικής εταιρείας, η Northvolt θα πουλήσει το μερίδιό της στην κοινοπραξία Northvolt Zwei στο Salzgitter στην VW, με την τελευταία να αυξάνει ταυτόχρονα το μερίδιό της στη Northvolt.

Το 2019 η VW είχε διαρρεύσει ότι κατέχει το 20% των μετοχών της Northvolt.

«Η VW θα συνεχίσει να εμβαθύνει τη συνεργασία της με τη Northvolt. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς μας προμηθευτές στον τομέα των μπαταριών», δήλωσε ο Thomas Schmall, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Group Components.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ