top icon
Επικαιρότητα

Ντεμπούτο για το Hyundai Hexa Space Concept

Στην Έκθεση του Ν. Δελχί η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε το πολυμορφικό πρωτότυπο Hexa Space Concept δημιουργώντας νέες προοπτικές στην αναπτυσσόμενη αυτή κατηγορία οχημάτων.

Στην Έκθεση του Ν. Δελχί η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε το πολυμορφικό πρωτότυπο Hexa Space Concept δημιουργώντας νέες προοπτικές στην αναπτυσσόμενη αυτή κατηγορία οχημάτων.

Τι ακριβώς πρεσβεύει σήμερα το νέο αυτό concept car των Κορεατών; Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα αμιγώς οικογενειακό μοντέλο, το οποίο, όπως επικαλούνται οι ίδιοι οι δημιουργοί του, απευθύνεται σε πολυμελείς οικογένειες και ηλικίες από 30 έως 40 ετών, οι οποίοι αναζητούν ένα ευρύχωρο και πρακτικό μεταφορικό μέσο μέχρι και για… 8 επιβάτες. Το HND-7 (αυτή είναι η κωδική ονομασία του εν λόγω μοντέλου), παρά τις αυξημένες όπως θα αναλύσουμε και στη συνέχεια μεταφορικές δυνατότητές του, καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα συμπαγές σε διαστάσεις, καθώς το συνολικό του μήκος δεν υπερβαίνει τα 4,3 μ., ενώ τόσο το πλάτος όσο και το μήκος του διατηρούνται σε ανάλογα λογικά μεγέθη (βλ. 1,82 και 1,65 μ. αντίστοιχα). Εξωτερικά, η αισθητική του είναι αρκούντως εντυπωσιακή, καθώς και αυτό υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Fluidic Sculpture που πρόσφατα εισήγαγε ο κορεάτης κατασκευαστής και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για πολλά από τα επερχόμενα νέα μοντέλα του.

 

Ο βασικός πόλος έλξης είναι –ασφαλώς- αυτό που αντικρίζει κανείς στο φουτουριστικής σχεδίασης εσωτερικό του νέου Hexa Space Concept. Εδώ, κυρίαρχο στοιχείο είναι η έξυπνη διαρρύθμιση των καθισμάτων σε μια διάταξη 3+3+2 θέσεων, οι οποίες διαθέτουν μια πλειάδα από… παραλλαγές όσον αφορά την αναδίπλωση και τη μετακίνησή τους. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το μεσαίο κάθισμα της πρώτης σειράς είναι τοποθετημένο λίγο πιο πίσω από τα άλλα δύο, προκειμένου οι εμπρός επιβάτες –και κυρίως ο οδηγός βέβαια- να απολαμβάνουν όσο το δυνατόν πιο υψηλά επίπεδα άνεσης και επομένως και ασφάλειας. Από εκεί και πέρα, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, το Hexa Space Concept είναι εφοδιασμένο με συρόμενες πόρτες –για ευκολότερη επιβίβαση/αποβίβαση των επιβατών- ενώ, όσον αφορά τα αμάξωμα, χαρακτηριστική είναι επίσης η απουσία της… παραδοσιακής μεσαίας κολώνας. Με την ευκαιρία, αξίζει να προσθέσουμε πως το εν λόγω πρωτότυπο, που προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν στις προθέσεις των δημιουργών του είναι η κατασκευή και διάθεσή του στις αγορές της Ευρώπης, βασίζεται στο δάπεδο του γνωστού μας ix20. Κάτω από το καπό του δε, βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος 1.200άρης βενζινοκινητήρας της γενιάς της γενιάς GDI (η απόδοση του οποίου ωστόσο παραμένει άγνωστη), σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ