top icon
Επικαιρότητα

Oδηγούμε το Lexus RX400h

Οδηγούμε επί ελληνικού εδάφους το RX400h της Lexus

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής του παρουσίασης στους εκπροσώπους του Tύπου, οδηγούμε επί ελληνικού αυτή τη φορά εδάφους το RX400h της Lexus.

Eπί της ουσίας, πρόκειται για το πρώτο υβριδικό SUV ευρείας παραγωγής, που αναμφίβολα αποτελεί τη χειροπιαστή και απόλυτα λειτουργική, όπως διαπιστώσαμε, απόδειξη του οικολογικού προσανατολισμού της ιαπωνικής φίρμας.

Όντας, μετά το Prius, μια ακόμα απτή απόδειξη της αφοσίωσης της «μαμάς» Toyota στην υβριδική τεχνολογία, είναι εφοδιασμένο μ’ έναν V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης με χωρητικότητα 3,3 λίτρων, που αποδίδει 211 ίππους, σε συνδυασμό με μια συστοιχία μπαταριών υδριδίου του νικελίου και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για τον εμπρός κι έναν για τον πίσω άξονα.

Tο διαφορετικό αυτό SUV εντυπωσίαζει με τη συμπεριφορά του στο δρόμο, κατ’ αρχήν, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα κύλισης, στοιχείο που στις χαμηλές ταχύτητες κίνησης, συνδυάζεται με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Πατώντας το γκάζι πιο βαθιά, ο V6 τίθεται άμεσα σε ζωή ικανοποιώντας ακόμα περισσότερο τόσο με τη ζωντάνια του -η ισχύς και με τους ηλεκτροκινητήρες να παράγουν έργο φτάνει συνολικά τους 272 ίππους- όσο και με την οικονομία καυσίμου.

Το RX400h καταφέρνει, λοιπόν, να συνδυάζει επιδόσεις επιπέδου… GTi, με ένα προηγμένο τεχνολογικά όχημα το οποίο διαθέτει οικολογικές ανησυχίες και φυσικά, αρκετή δόση πολυτέλειας, που χρόνια τώρα αποτελεί το σήμα κατατεθέν των προϊόντων της Lexus.

Αναφορικά με τις τιμές, ως αφετηρία έχει οριστεί το ποσό των 64.000 ευρώ, ενώ, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το κόστος αγοράς μπορεί να ανέλθει έως και τα 69.000 ευρώ. Τέλος, για όσους ενδιαφερόμενους, η διάθεση στη χώρα μας του υβριδικού RX400h αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις προσεχείς εβδομάρες _X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ