top icon
Επικαιρότητα

Οδικά έργα στην Ήπειρο

Σημαντικά έργα για τη βελτίωση των οδικών υποδομών σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των οδικών έργων ξεπερνά τα 3,4 εκ. ευρώ, στα οποία προστίθενται και ένα ποσό άνω του 1,174 εκ. ευρώ για άλλες δράσεις και έργα τα οποία επίσης εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Εκτός αυτών η επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας άλλων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση σημαντικών μνημείων της Ηπείρου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις κατά Περιφερειακή Ενότητα

Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Α. Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί: «Άμεση αποκατάσταση Ε.Ο Ιωαννίνων–Πρέβεζας θέση Μιχαλίτσι» προϋπολογισμού € 120.000. Οριστικός ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.

Β. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο:«Συντήρηση – σήμανση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 689.003,41. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης

Γ. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις – αντιστηρίξεις – καθαρισμοί υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευή νέων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού € 235.000.

Δ. Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή φθορών από οξείδωση του οπλισμού στα στηθαία εξωστών του Γ.Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 54.000.

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Α. Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο: Αποκατάσταση οδού Βασιλικό- Καρτέρι, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ. Οριστικός Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε

Β. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο: «Κατασκευή κόμβου οδού Παραμυθιά – Γλυκή προς Σούλι», προϋπολογισμού 355.000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

Γ. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου», προϋπολογισμού € 535.000

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

Α. Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο: «Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου (Γ΄φάση)», προϋπολογισμού € 300.000. Οριστικός ανάδοχος ΤΕΚΑΤ Α.Ε.

Β. Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα: «Συμπληρωματικές εργασίες του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη)», προϋπολογισμού € 71.554,30. Ανάδοχος Ευαγγ. Κάλλια.

Γ. Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων: «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Πατρών έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού € 300.000

«Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων και καθιζήσεων στην επαρχιακή οδό Άγναντα – Καταρράκτης μετά από έντονες καταιγίδες» προϋπολογισμού € 90.000.

Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων

Α .Κατακυρώθηκε το έργο: Άμεση αντιμετώπιση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό Λάζαινα-Αμπελοχώρι», προϋπολογισμού € 35.172. Οριστικός νάδοχος Κων. Κούγκουλης.

B. Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων: «Άμεση τοποθέτηση πλέγματος και αγκυρίων για την προστασία οδού περιοχής Πραμάντων» προϋπολογισμού € 100.000. «Αποκατάσταση – συντήρηση επαρχιακού δικτύου από Κατσικά προς Καστρίτσα», προϋπολογισμού € 350.000.

Γ. Εγκρίθηκε η σύναψη των παρακάτω προγραμματικών συμβάσεων:

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο: (Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Β΄Φάση)

Υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα)», προϋπολογισμού 5.000.000 €. Το έργο που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Διανομαρχιακής σύνδεσης Άρτας–Ευρυτανίας και ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της κοιλάδας του Αχελώου, θα συμβάλει καθοριστικά στην οδική ασφάλεια των εποχούμενων, στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ομαλή διαβίωση των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σ’ αυτήν την ορεινή περιοχή αλλά και στη δημιουργία προϋποθέσεων για την τουριστική ανάπτυξη της πανέμορφης κοιλάδας του Αχελώου.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Ηπείρου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ