top icon
Επικαιρότητα

Οι πρωταπριλιάτικες φάρσες των αυτοκινητοβιομηχανιών

Οι φετινές «συμμετοχές» προέρχονται κυρίως από το Ην. Βασίλειο. Μπορεί να μην είναι πολλές σε αριθμό, σίγουρα όμως εξακολουθούν, όπως και κάθε άλλη χρονιά, να είναι ευφάνταστες.

Την αρχή κάνει η Aston Martin, η οποία μας ενημέρωσε σήμερα πως οι ιθύνοντες της εργάζονται πυρετωδώς πάνω σε ένα νέο monster-truck που θα λάβει μέρος στο θεσμό Monster Jam του 2019. Το πρόγραμμα εξέλιξης του οχήματος πραγματοποιείται παράλληλα με εκείνο της DBX φέροντας την ονομασία Project Sparta. Την κίνηση θα παρέχει ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων της Valkyrie AMR Pro που προφανώς θα αποδίδει 1.100 ίππους.

Στο στρατόπεδο της Honda, τα πρωταπριλιάτικα νέα μας έρχονται από τη Μ. Βρετανία και αφορούν στην πρωτότυπη έκδοση roadster του CR-V. Το ιαπωνικό SUV έχει «χάσει», για ευνόητους λόγους, τις κολώνες Β και Γ, καθώς φυσικά και την οροφή. Στο σχετικό σχόλιό τους, οι Βρετανοί αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι ο αρχικός στόχος πωλήσεων του «ξεσκούφωτου» CR-V είναι τα… μηδέν αυτοκίνητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοτικότητα του μοντέλου θα εκτοξευτεί στα ύψη.

Η Hyundai στο Ην. Βασίλειο μας δείχνει ένα ενδιαφέρον τμήμα του κέντρου δοκιμών της εταιρείας, στο οποίο εξελίχθηκε το i30N. Και συγκεκριμένα, μια στροφή της πίστας, η οποία είναι στρωμένη με… κακάο (Cacao Corner). Κατά τη διάρκεια της δυναμικής δοκιμής, το i30N ολοκληρώνει τους γύρους της διαδρομής και οι μηχανικοί αναλύουν την τηλεμετρία σε συνδυασμό με το «αποτύπωμα» των ελαστικών που έχουν μείνει στην Cacao Corner.

Η McLaren μας δείχνει στο σχετικό βίντεο που ανάρτησε το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της, το οποίο πραγματοποιεί μια σειρά εργασιών που περιλαμβάνουν μέχρι και την καθημερινή παρακολούθηση της στάθμης του νερού στη λίμνη που βρίσκεται μπροστά από το McLaren Technology Center (MTC). Άλλες ομάδες δε, έχουν επιφορτιστεί με τη μέτρηση κάθε στοιχείου του κτιρίου, ακόμα και την απόσταση των πλακιδίων του δαπέδου στο MTC Boulevard.

Η «μαμά» Porsche μας ενημερώνει σήμερα πως η ηλεκτρική οικογένεια μοντέλων Mission E θα εμπλουτιστεί με μια έκδοση… τρακτέρ, η οποία θα φορτίζεται μέσω κυκλώματος 800V. Το νέο Mission E Tractor θα είναι το ταχύτερο αγροτικό μηχάνημα στον πλανήτη, μιας και η απόδοσή του θα υπερβαίνει τους 700 ίππους. Επιπλέον, θα εξοπλίζεται με την εφαρμογή FastFarm App που θα παρέχει στο χειριστή 24ωρη ενημέρωση για τον… καιρό, καθώς και πρόσβαση σε ιντερνετικό φόρουμ αγροτών.

Η αντιπροσωπεία της ελληνικής Renault μας δίνει σήμερα μια αποκλειστική είδηση, η οποία αφορά στην απόφαση των ανθρώπων της γαλλικής εταιρείας να παρουσιάσουν μία έκδοση R.S. που θα βασίζεται στο επαγγελματικό Kangoo. Θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση Sport, που θα υιοθετεί τα μηχανικά μέρη του Megane GT, καθώς και στην Trophy-R, που θα «φορά» εκείνα του Megane R.S. Και για… κερασάκι, η ελληνική αντιπροσωπεία μας ενημερώνει πως η επίσημη παρουσίαση του νέου Kangoo R.S. θα πραγματοποιηθεί στο GP του Μονακό στις 24/27 Μαίου δια χειρός Carlos Sainz.

Η Seat από το Ην. Βασίλειο παρουσίασε την έκδοση Copper του νέου Arona. Η ειδοποιός διαφορά της σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι η… θυρίδα κερμάτων που βρίσκεται αριστερά του επιλογέα ταχυτήτων. Ο οδηγός δεν έχει παρά να ρίξει σε αυτή χάλκινα κέρματα των 1 και 2 λεπτών του ευρώ ούτως ώστε να λειτουργήσει ο κινητήρας του. Προφανές είναι πως η όλη συζήτηση γύρω από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ έχει επηρεάσει αρκετά τους ανθρώπους της ισπανικής Seat…

Η Skoda M. Βρετανίας, από τη μεριά της, ανακάλυψε μια ενδιαφέρουσα… πατέντα, η οποία απευθύνεται στους γονείς που έχουν κουραστεί να ακούνε κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους μικρούς μπόμπιρες που μεταφέρουν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Έτσι, μέσω των ηχείων που βρίσκονται ενσωματωμένα στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, εκπέμπεται ένας ήχος που «ακυρώνει» τις φωνές των μικρών παιδιών. Το εν λόγω καλούδι έχει δοκιμαστεί, όπως μας ενημερώνει η Skoda, με την αρωγή 1.000 οικογενειών. Το «κιτ» προσφέρεται ως στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού στο νέο Karoq._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ